Energy Top
Tartalom 2002 / 04

IrattárUNIVERSUM 2002

Az Energy Group, a.s. társaság vezérigazgatósága ez év szeptemberében Universum 2002 néven szervezett szimpóziumot Prágában. A szóban forgó rendezvényen a bioinformációs orvoslás iránt, valamint társaságunk készítményei iránt érdeklődő személyek vettek részt. A szakemberek, orvosok, tanácsadók, valamint a cseh és külföldi Energy társaságok VIP tagjai érdekes előadásokat hallgathattak a cseh és szlovák lektoroktól. A jelenlevők megismerkedhettek többek között a pentagramma készítmények új generációjával, illetőleg a felújított Supertronickal, azzal a berendezéssel, amely az Energy készítményeit használók körében segít meghatározni a regenerációs folyamat megfelelő lépéseit.

TartalomDr. Szabó Ida gyermekgyógyász: Miért pont az Energy?

Gyermekgyógyászként dolgozva olyan lehetőségeket kerestem, melyekkel kiegészíthetem, hatékonyabbá tehetem, esetenként helyettesíthetem a szintetikus gyógyszerekkel való gyógyítást. Felgyorsult világunkban az orvost nem kis feladat elé állítja a gyógyszeripar szinte naponta bővülő választéka, a természetgyógyászok által alkalmazott eljárások, a gyógyhatású szerek, homeopátiás készítmények tárházának alapvető ismerete.

Egyre több orvos és szülő szeretné a gyermek egészségét, fejlődését minél kevesebb gyógyszerrel biztosítani. Nagy létszámú praxisomban napi munkám nagy részét a gyakran túlzsúfolt rendelések, tanácsadások töltik ki. Próbálkoztam a homeopátia alapjainak elsajátításával, de napi 30-50 beteg ellátása során lehetetlen a korrekt homeopátiás kezeléshez szükséges igen részletes kikérdezés, megfigyelés, és a sokféle szerből éppen a legmegfelelőbb kiválasztása. Bár egyes gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a szülők jó tapasztalatokról számoltak be, mégis nehéz szívvel ajánlottam ezeket a sokszor majd 10 ezer Ftért kapható szereket, hiszen a családlátogatások alkalmával benyomást szereztem a legtöbb fiatal szülő nem túl fényes anyagi helyzetéről.

Néhány éve ismerkedtem meg az Energy cég termékeivel, s azóta alkalmazom magam és pácienseim megelégedésére. Miért pont az Energy? Az Energy termékek rendszere jól áttekinthető, logikájának megértésével a megfelelő szer könnyen, gyorsan kiválasztható, ezért nagy betegforgalom esetén is alkalmazható. Kombinálható a hagyományos gyógyszerekkel, esetenként erősíthetik egymás hatását. Mivel az információs mezőben a betegség okát szűnteti meg, a javulás tartós. Verhetetlen előnye, hogy mindenki számára elérhető áron kapható, a több gyermeket nevelő családban sokszor az egész fészekalja megelőző ellátására elegendő egykét havonta egyetlen üveg alapkészítmény.

A sikeres gyógyítás érdekében egy fontos dologra felhívnám a figyelmet: Ahhoz, hogy a szülővel egy nyelvet beszéljünk, ahhoz, hogy az időhiány dacára fél szavakból is értsük egymást, ahhoz, hogy a szereket megfelelően alkalmazzák, ahhoz, hogy a tüneteket pontosan és közösen értékelni tudjuk, elengedhetetlen a korrekt tájékoztatás, a termékek részletes ismertetése és a folyamatos kapcsolattartás. És hogyan oldjuk meg ezt személyre szabottan, amikor alig néhány perc jut a rendelésen egy betegre? Klubunkban rendszeresen heti egy alkalommal tájékoztató előadást tartunk, mely után egyéni tanácsadásra is lehetőséget biztosítunk. A módszer sikerét nemcsak a nagyszámú érdeklődő, a szülőkkel való minőségileg jobb kapcsolat, hanem elsősorban a sok gyógyult gyermek bizonyítja. Dr. Szabó Ida

TartalomAz Energy világából röviden

- Podhajská önállóan

Podhajská, a regenerációs üdülések kedvelt helyszíne, létezésének következő szakaszába immár önállóan lép be. Tekintettel az Energy hosszú távú céljaira a társaság úgy döntött, hogy átértékeli néhány eddigi irányvonalát, és ezentúl teljes egészében az új készítmények fejlesztésére fog koncentrálni. A gyógyközpont üzemeltetését átengedi partnereinek, akik továbbra is felelősséggel tartoznak vendégeik elégedettségéért.

- Készítményeink iránt az Egyesült Államokban is nagy az érdeklődés

Az Energy termékeivel való kereskedés az USAban is sikeres - tudtuk meg Pavlina Ortiztól, cégünk seattlei képviselőjétől. Pavlína állítja, hogy júniustól kezdődően olyan új, amerikai munkatársak csatlakoztak hozzánk, akik készítményeinkkel teljes mértékben elégedettek.

TartalomA lét és az egészség energetikai-információs alapjairól avagy hogyan értsük meg az információs orvoslást és terápiát (2)

Havránek Rostislav ing. tagja a brnói Energy klubnak és részt vesz a brnói SEBIT, az Ökológiai, bioinformatikus és információterápiás központ akcióiban. Az Ő információs orvoslásról vallott nézeteit tükrözi ez az anyag, amit részletekben kínálunk újságunk olvasóinak. Az Energy filozófiájához nagyon közel álló területről van szó.

A fizikális mezőt energetikai és információs elemek alkotják. Az információs interakciók azonban az energetikai interakcióktól függetlenül mehetnek végbe benne. (O.Stolín: Az információcsere az energia cserétől függetlenül mehet végbe. Az információk nincsenek közvetlenül az anyagi részecskékhez kötve, úgyhogy nem minden információ van beírva az anyagba, hanem ugyancsak a nem anyagi mezőben is vannak.)

Az informatika, amely kihasználja azt, hogy az élettelen anyag tulajdonága és képessége összpontosítani és közvetíteni az információkat, nem egészen fél évszázad alatt az emberi tevékenység és társadalmi lét váratlan területeit is meghódította. Azonban a jelenlegi tudományos kutatások már a bioinformációs szintre is elmennek, és egy olyan számítógép kifejlesztéséről is szó esik, amelyben a számítógép processzorát az öröklődő információ hordozójának fonalai helyettesítenék – a dezoxiribonukleinsav (DNA).

Az öröklődő információ hatalmassága kitűnik, ha elképzeljük, hogy a DNA fonal testünk egyetlen sejtjében eléri a két méteres hosszúságot, és a genetikus kód 3 milliárd betűjével bele van írva minden tulajdonságunk és képességünk - minden, amitől a “homo sapiens” fajtához tartozunk.

Azt, hogy az összes élőlény genetikailag összeköttetésben van bizonyítja az a tény, hogy az ember és a csimpánz öröklődő információi 99 %-ban megegyeznek. A két méteres fonalaikon csak két centiméteren találunk különbségeket. Az élő anyag információs tulajdonságai minden egyes sejtbe bele vannak kódolva, a mikroorganizmusoktól kezdve a növényeken és állatokon keresztül az emberig.

Ismertek a méhek, a hangyák és más rovarok, a vándorló életük során ezer kilométeres távolságokat legyőző halak és madarak információs képességei. Amerikában él egy lepke, amely több ezer kilométert repül a téli szállására, ahonnan tavasszal visszatér – mégpedig úgy, hogy mindig a napéjegyenlőség napján indul. Útközben teszi le a tojásait és az utódai folytatják a repülést. Hol bújnak meg ezekben a sokszor jelentéktelen teremtményekben az információs tulajdonságok és képességek? Csak genetikus kód határozza meg azokat vagy “tanulják” is őket? De hogyan, ha nem tudnak beszélni és más emberi kommunikációs eszközeik sincsenek?

Rupert Shaldrake angol biológus felvázolta a morfikus és morfogenetikus mezők elméletét, amelyekben a fajok szokásai vannak bekódolva. Nem csak a gének öröklődnek, hanem nem anyagi morfikus rezonancia segítségével a morfikus mezők is. Ezek nem tartalmaznak energia átvitelt csak információt.

Ez az elmélet segít megvilágítani nem csak a bioinformációs készségek és kontaktusok problémáját, hanem az információs terápia területének jelenségeit is.

Amennyiben a bioinformációs hatásokról és kontaktusokról van szó, sok ismeretet szereztünk és sok kísérletet végeztünk, melyek bebizonyították azok realitását, azonban alapjaik a külöféle elméletek létezése ellenére nem tisztázottak.

Egy valami azonban biztos. Nem egy olyan jelenségről van szó, amely csak az emberi pszichikummal függ össze, az emberi agy kizárólagos tulajdonságaival és képességeivel bír valamilyen, talán “értelmen kívüli” elven küldeni és fogadni információkat.. Egy olyan tulajdonságról és képességről van szó, amely sajátja minden élő organizmusnak és az alacsonyabb rendű élőlényeknél fejlettebb, mint az embernél, akinél az "értelmes" tevékenységek elnyomják azt.

Folytatása legközelebb

TartalomAz első lépés az egészséghez vezető úton

Ha az embernek bármilyen egészésgügyi gondja van, evidens, hogy a szervezete többé vagy kevésbé legyengült, a vírusoknak, mikróbáknak, baktériumoknak, penészgombáknak és más mikroorganizmusoknak tehát széles működési terület nyílik meg. Könnyű gyulladásos gócok keletkeznek és a “betolakodóink” metabolikus termékei fokozatosan elárasztják egész testünket. Ha nincs elég energiánk a test egyensúlyának megújításához, állandóan csökken az immunitásunk, a meglévő mikroorganizmusokhoz továbbiak is csatlakoznak, amelyek ellen eddig immunrendszerünk sikeresen tudottvédekezni. Az immunitás csökkenéséhez nem kis mértékben járul hozzá a szennyezett környezet, a stressz, a különféle sugárzások (például az elektromágneses szmog) és a környezet további negatív hatásai. Nem érezzük meg ezeket azonnal, mivel gyengén hatnak, ezzel szemben azonban rendszeresen. Az, hogy mennyi idő alatt csökken az adott ember immunitása, függ a negatív körülmények intenzitásától és hatásának hosszzától, valamint az adott ember ellenállóképességétől és genetikai tulajdonságaitól.

Az összes civilizációs faktor hatásának következménye az ember fokozatos degenerációja. Az emberek következő generációja már magában hordoz bizonyos genetikailag bekódolt meggyengülést és a következő generáció még rosszabb helyzetben lesz. A degeneratív folyamatok bizonyos jegyeit már a mostani gyerekeken is megfigyelhetjük.

A saját egészségi állapotáról az ember legtöbbször maga tehet. Egyes emberek a civilizáció különféle találmányaival tudatosan károsítják egészségüket, mások pedig tudatlanul. Amennyiben ma világrahozunk gyerekeket és a mi szervezetünk károsodott, ez a károsodás bizonyos formában megjelenhet az ő genetikájukban. Amennyiben ők is folytatják a mi rossz életstílusunkat, feltehető, hogy a további generációkban sokkal nagyobb mértékben fognak általánosan legyengült emberek előfordulni.

Ezt a trendet igazolja az allergiának és az immunrendszer hibáinak szédítően gyors növekedése, növekszik a rákos betegek és HIV betegek százalékos aránya, emelkedik a meddő férfiak és nők száma. Új és súlyos betegségek jelennek meg. A mikroorganizmusok új mutációi egyre tökéletesebbek, rafináltabbak és agresszivitásuk is egyre nő. Az ellenük való védekezésünk alapja a tökéletesen működő immunrendszer. Ez az ember kulcsa a jövőhöz és az ő legnagyobb védelmezője.

Az általános regenerációs folyamatot ezért a Vironal készítménnyel javasoljuk kezdeni. Ez azokra a mikroorganizmusokra hat, amelyekkel az ember leggyakrabban kerül kapcsolatba. A Vironal elsősorban a lép és a tüdő meridiánjára hat. A hagyományos kínai orvoslás szerint a lépet a napenergia belépő kapujaként értelmezik, amely életre kelti a durvaanyagú testet. A lépből a szoláris plexbe jut az energia, innen pedig az idegrendszeren keresztül áramlik a fizikai test minden részébe. Saját ereje folytán energiával lát el minden sejtet. Enélkül az életadó elixír nélkül nem létezhet semmilyen lény. Ahogy a kínai orvosi elmélet mondja, ha az ember egészséges, a lép tárolja az életenergiát és olyan nagy mértékben meríti azt a vérből, hogy nem lehetséges azt csak a testen belül kihasználni. Ezért az életenergiát kisugározza a a bőr pórusain át egyenes vonalakban és biztosítja a bizonyos test védelmét a vírusokkal, baktériumokkal, negatív környezettel szemben , és segít ezáltal megőrizni a fizikai test egészséges állapotát. A lép és a gyomor emészti meg az élelmiszert, változtatja át posztnatális ting esszenciává, és ezt szállítják a tüdőbe. A tüdő kívülről lélegzi be az energiát, amely a már kialakított esszenciával keveredik, és segít ezt a keveréket elosztani a szervezetbe. A lép és a tüdő helyes funkciójának megújításával kezdetnek biztosítjuk az életenergia optimumát és megtesszük az első lépést az egészséghez vezető úton.

Vladimír Ďurina, “Pentagram regeneráció” alapján

TartalomOktóberben Vironal

Októberben vigyázzunk a gyomrunkra! A hónap második felében azonban a pszichikumunk is veszélybe kerül. Ebben a pillanatban kell a Gynex következő adagját alkalmaznunk. Azonban az érkező ősszel összefüggésben keletkező egészségügyi problémák megelőzése érdekében melegen ajánljuk a Vironal alkalmazását. Többek között ugyanis ez egy olyan készítmény, mely megbízhatóan segít bánat, emóciós fásultság és depresszió esetén. Ezen felül használata tökéletes prevenció a leggyakoribb vírusos megbetegedések ellen, és többek között harmonizálja a lép, mint az immunitáshoz szükséges szerv tevékenységét.

TartalomA Vironal használata a pszichikum szempontjából

A készítményt lehet alkalmazni a pillanatnyi hangulat szerint is.

A tüdő és a vastagbél problémái a pszichikum területén bánattal és szomorúsággal, szorongással, érzelmi tompasággal, depresszióval, melankóliával, kisebbrendűségi érzéssel, esetenként ásítozással, idegességgel, álomban való beszéléssel, rémálmokkal, álmatlansággal jelentkeznek.

Amennyiben gyakran éreznek a leírtakhoz hasonlót vagy hasonló állapotba kerülnek, annak negatív következményei lehetnek főként tüdejükre és a vastagbeleikre. Minden ilyen esetben használható a Vironál, mint harmonizációs készítmény.

TartalomA Vironal véd az őszi megbetegedések ellen

A Vironal mindenek előtt a tüdő, a vastagbél, a lép, a három sugárzó és a vékonybél összekötőjének energetikai pályáit harmonizálja, és ezzel befolyásolja azokat a problémákat, amelyek az ezeken a meridiánokon elhelyezkedő szervek elégtelen funkcióihoz kapcsolódnak. A tipikus szindrómák, amelyek a tüdő pályájához kapcsolódnak a légzési nehézségek, a köhögés, fulladás, torokfájdalmak, izzadás és még sok más.

A növények komplexumának erősen detoxikáló, antioxidáns és regeneráló hatását és az információt nem csak megelőzésre lehet kihasználni, hanem különféle vírusos, mikróbák és baktériumok okozta fertőzések esetén is, mint az influenza, angína, láz, megfázás, nátha, vírusbetegség, szinuszitás, tüdő és légúti fertőzések, a lép tevékenységének zavarai, ingerlő köhögés esetén, izzadás kiváltásához, a limfatikus és immunrendszer tevékenységének javításához. A koncentrátum javítja a csontvelő tevékenységét és különböző olyan megbetegedések során, mint a malária, a gyomor és nyombél fekélyes megbetegedései, a garat gyulladása, krónikus bél és emésztőrendszeri gyulladások, hamenés, Crohnov betegség és penészes belek esete, a bőr rossz rugalmassága és ruganyossága a szem és a bőr szárazsága.

A Vironal adása egyebek között hasznos antibiotikumos kezelés esetén, amikor szinergikus effektusra kerül sor az agresszív vírusok ellen és az esetleges negatív hatások elkerülésére. Ezen kívül segít minden olyan probléma esetén, amelyek a megfelelő energetikai pályák diszharmóniája során keletkeznek.

TartalomBeszámoló a perui Amazóniában tett útról

A “Sárkányvér” nyomában, az expedíció egyik tagjának szavaival

A diaképeknek köszönhetően a “Sárkányvérről” szóló előadások hallgatói, amely előadásokat az Energy Klubok szervezetek ez év tavaszán, legalább szemmel beutazhatták a perui Amazonas vidékét. Útikalauzuk Vladimír Durina úr volt, a társaság kutatási és fejlesztési részlegének igazgatója, aki az év elején bejárta az Amazonas menti őserdőket.

A “Sárkányvér” nyomában

“Utunk célja az volt, hogy elhozzuk a “Sárkányvért” Csehországba és egyúttal Európába. Ez ideig csupán Angliából ismerhettük a növényt, ahová különböző formákban csempészték és hihetetlen összegekért árusították,” vezette be előadását V. Durina. “A Sangre de Dragot, vagyis a Sárkányvért spanyol nevén nevezve, Spanyolországban már egy évvel ezelőtt letesztelhettem, ahol Gilbert Dominguez úr nővére ajánlotta nekem. Az említett úr a limai, La Molina Mezőgazdasági Egyetem professzora, s kutatócsoportja már nyolc éve foglakozik e növény vizsgálatával. Már az első alkalommal, amikor ezen anyaggal találkoztam, konstatálnom kellett, hogy kitűnő hatással van a szervezetre. Ez okból szerettük volna hozzánk is elhozni, amivel Gilbert nővére is egyetértett, bár azzal a kikötéssel, hogy saját magunk megyünk el a Sangre de Dragoért, az őserdőbe. Néhány hónap alatt felkészültünk az útra,” meséli V. Durina, mint az expedíció résztvevőinek egyike.

A Croton lechleriből készült Drags imun

Az új Energy terméknek, a Drags imunnak az alapanyagát a “Sárkányvér”, növényi anyag alkotja. A Croton lechleri nevű fából a piros színű tejnedvet (latexet) ugyanazzal a módszerrel nyerik mint a kaucsukot, vagyis a fa törzsének bemetszésével. A többhektáros ültetvényeken elsősorban a bennszülött indiánok gondoskodnak a kitermelésről, akik számára a Sangre de Drago egyfajta “kézi elsősegélydoboz”. Még a legjobb, vízálló neoprén sem óvja meg az embert olyan megfelelően, mint a Croton lechleri, azon a területen, ahol a nedvesség százszázalékos és a penészek többszörösen terjednek. Magas detoxikáló képességének köszönhetően a testből valamennyi bakteriális és vírusos szennyeződést “kitessékeli”. Az indiánok a tejnedvet kötés helyett is alkalmazzák, ugyanis az ilyen esetekben elegendő egy vékony réteget kenni a sebre, s az elállítja a vérzést. Pótolhatatlan a málária előfordulási területein is, mivel megszünteti a hasmenést és a fejfájást.

A Croton gyógyhatása azonban sokkal kiterjedtebb. Egyetlen “szépséghibája” az a tény, hogy a gyógyszeripar elől rejtve marad, mélyen a perui Amazónia szívében. Ezért Gilbert Dominguez továbbra is lankadatlanul gyűjti információit a növényről, hogy segítségükkel a jövőben a növény mesterséges termesztése is megvalósulhasson. A professzor azonban eközben sem feledkezik meg a délamerikai ökoszisztéma egyensúlyának problémájáról, s ügyel a kitermelésben felhasznált fák rekultivációjára.

Valóra válhatott élete álma

Vladimír Durina számára Peruban lehetőség nyílt, hogy munkája mellett hobbijára a botanikára is fordítson egy kis időt. “Gyerekkorom óta érdekeltek a növények, amikor az őserdőben kószáltam és mintákat gyűjtöttem a különböző növényekből és apró élőlényekből, megvalósult életem álma,” mondta nem titkolván élményeit V. Durina. Véleménye szerint, Peruban sokkal bujább a növényzet, mint bárhol. Sőt ott a zöldségek is sokkal változatosabbak és kétszer olyan nagyok mint Európában. Bizonyítékképpen elhozott magával Európába 13 fajta kukoricát, melyek között a legapróbb kukoricaszemtől kezdve ujjnyi nagyságúak is voltak.

1500-szor kukorica

Bár Amerika legismertebb mezőgazdasági terménye a burgonya, de a kukorica a nyomában jár. Szorosan összefügg a kontinenssel már a prekolumbián földművelés kezdeteitől. Legidősebb vadon növő faját már a Kr.e. 7000 körüli időkben ismerték. Miután a gyűjtögetést a mezőgazdálkodás váltotta fel, a földművesek istennőt alakítottak ki a kukorica számára, s az eső istenét, Tlalokát, a kísérőjének nevezték ki. A szigorú szelekciós eljárásoknak köszönhetően sikerült nehéz terméséket “kifejleszteni” (amilyeneket ma ismerünk), melyeken 200x annyi a kukoricaszem, mint a vadkukorica termésén. A becslések alapján, a délamerikai kontinensen a kukoricának 1500 alfaja létezik. Ezeket a legkülönbözőbb formákban fogyasztják, nyersen és sülve egyaránt. A régészek ráadásul felfedezték, hogy a mai indiánok elődei a kukoricaszemeket vizesmeszes oldatban áztatták, majd kézzel, egyszerű kőmalmokban összezúzták. A tésztából kukoricalepényt készítettek, amely ma is alapvető része az indiánok táplálékának a Rio Grandétól egészen Délig. A lepény belsejét húsdarabokkal, babkásával, őrölt paprikával, vagy halszeletekkel töltik.

Az alma a legdrágább

Az indiánok táplálékához a gyümölcsök számos fajtája tartozik: papája, mangó, guajava, citruszok, banán, kókuszdió - a vidéktől és az éghajlattól függően. Az almát is ismerik Peruban, de mivel ára igen magas, luxuscikknek számít. Az őserdő pedig számos lárvát és bogarat kínál, melyek az étlapot fontos proteinekkel, fehérjékkel és zsírokkal gazdagítják. A perui Andok hegyes vidékein, ahol a hegység masszív vonulatai akár 6000 méternél is magasabbra nyúlnak a tengerszint felett, szelídebb az éghajlat, mint a túlzott szárazságtól vagy éppen nedvességtől gyötrött tengerparton és part menti síkságokon. Viszont az élet ezeken a két és négyezer méter magasan elterülő hegyvidéki síkokon háromszor annyira igénybe veszi az emberi szervezetet, mint az alföldeken. Ezért a helyi lakosságnak mindennapos szükséglete a koka levelének a rágása, mely segít az indiánoknak leküzdeni ezt a tengerszint feletti magasságot.

Lámán a sámán nyomában

A kolumbián korszak óta az összeköttetés az egyes községek között nem sokat változott, így a láma a legelterjedtebb haszonállat. Ugyanis ő az egyedüli délamerikai élőlény, amely 45 kilogramm rakományt 45 kilométer/nap sebességgel képes elszállítani.

A települések izolációja és a nehezen járható térség újjáéleszti, ill. a mai indiánok életében is fenntartja a sámánok nélkülözhetetlen szerepét, akit a hagyományra való tekintettel mindenki tisztel és becsül. A civilizáltság egy bizonyos fokának ellenére Peruban a helyi lakosság még mindig előnyben részesíti a természet gyógyszereit és az elődök bölcsességeit. A peruiak állítólag képesek voltak agydaganatokat gyógyítani gyakorlott koponyalékeléssel. Hitték, hogy a beteg koponyájának felnyitásával a rossz erők eltávoznak belőle. Obszidián késsel lecsupaszították a koponyacsontot, hogy meghatározzák az érintett részt, kőeszközzel átütötték a csontot, és eltávolították a fejtető egy részét. A Cuzka térségében folytatott régészeti feltárások során például olyan koponya került elő, melyen négy egymást követő koponyalékelés nyomai voltak láthatók. Mind a négy művelet sikeres volt és a seb begyógyult, vagyis a beteg, mintha csoda történt volna, túlélte az “operációkat”.

Szerencsére ezeket a módszereket a sámánok ma már nem használják. Továbbra is közkedveltek azonban az “ayahuascaseansok”, ami egy erős hallucinogén hatású trópusi növény. A 70s években még a hippimozgalmak néhány kísérletezője kutatott utána a dzsungel ismeretlen rejtekein, eredménytelenül. William S. Burrough, beatlesi író regényének is jó alapot szolgáltatott, s szavai szerint ennek belső élményei százszor erősebbek voltak, mint az LSD hatása. A sámán ma néhány dollár fejében elkészíti e növényből az italt, s szívesen vállalja a vezető szerepét a két világ közt.

Élet a vízen

Háromhetes tartózkodása alatt Vladimír Durina odavissza beutazta egész Perut, s megismerkedett annak szépségével úgy szárazon, mint a vízen és a levegőben. Említést érdemelnek például a cuzkói monumentális építmények, az űrlények által készített titokzatos, óriási méretű ábrázolások a Nazca környéki magaslati fennsíkon, vagy a tó népe a Titicaca tó partján.

Kétségtelenül az itteni Ourouvok a legidősebb képviselői azoknak a bevándorlóknak, akik valaha száraz lábbal keltek át a Beringszoroson. Az emberek, sőt a Nap elődjének tartották magukat. Az újonnan érkező Aymarovok elűzték őket a partról, s szó szerint a tóba szorították őket. Így csupán abból élhettek, amit a víz nyújtott nekik.

A nád lett táplálékuk alapja. A nád szárát az Ourouvok sütve, főzve, vagy lisztté őrölve és vízzel keverve fogyasztják. A halak, a vízimadarak fészkéből szedett tojások, vagy maguk az elejtett madarak jelentik még számukra a táplálékot. Az egyetlen elérhető anyag, a nádszár, tette lehetővé számukra, hogy felépítsék gyékénnyel “felszerelt” kunyhóikat, melyeket hosszú, végeiknél felfelé hajló kenukkal láttak el. Ez utóbbiak szorosan egymáshoz kötözött kötegekből készültek, aminek köszönhetően vízállóak. Eredeti, hasonló alakú csónakokat találtak tavak és mocsarak partján Argentína belső területein, a Húsvétszigeten, a Nílus mocsaraiban és partjain, ahol papiruszt használtak fel nyersanyagként. A mai Ourouvok főként az idegenforgalomból és a szuvenírek árusításából élnek. Vladimír Durina szerint a Titicacatavon az ember nem talál olyan ourou bennszülöttet, aki hagyná magát ingyen lefényképezni.

Lima nem Prága

A maják és inkák hazája az ősi emlékek mellett azonban másik arcát is megmutatta. “A megérkezésünk Limába volt a legnagyobb sokk. Ámbár a város levegős és aránylag tiszta, de a közlekedés a lehető legrosszabb, főként a sofőrök. Lima Olaszország mása lehetne” írta le V. Durina. Az autódudák hangzavara állítólag a szó szoros értelmében az ember minden lépését kíséri, akár át mer menni az utcán akár nem. Leginkább a taxisok adják tekintet nélkül mindenkinek a tudtára, hogy éppen ebbe vagy abba az irányba tartanak. Limában egy élvezetes utat tenni egy üres taxiban szélsőséges luxust jelent.

Kellemes volt Peruban

Bár a cseh utazók csoportját, minden biztonsági intézkedés ellenére, a felszerelésük és különböző anyagaik egy részétől a tolvajok megfosztották, V. Durina nem haragudott meg az ottani lakosokra. “Az indiánok természetfilozófiája nagyon hasonlít a kínaihoz, talán csak fogalmaik térnek el egymástól. Ismerik az energetikai pályákat, és tudják, hogyan lehet azokra hatni, csakhogy nem a kínai gyógymód eszközeit használják fel ehhez”, magyarázza V. Durina. “Egy régi szentély ornamentuma mutat rá erre a legjobban, melynek köszönhetően megtudhatjuk, hogy az, ami lenn van fenn is van. Amikor megöregszem Peruban talán már olyan társadalmi rendszer fog uralkodni, amely lehetőséget nyújt számomra, hogy letelepedjek ott. Ez az ország határozottan jobban megragadott engem, mint például Thaiföld. Peruban ugyanis többek között rendesen lehet táplálkozni,” tette hozzá.

TartalomA Gynex használata nők és férfiak számára egyaránt alkalmas

A Gynex elsősorban a fogamzás energetika i pályáját és annak összekötőjét, a három sugárzót, a tüdő oldalágát, a gyomor, vastagbél

pályáját (beleértve annak ínizomzatú pályáját) harmonizálja, és ezzel hatással van azokra a problémákra is, amelyek e meridiánokon található szervek elégtelen működéséből erednek. Például a fogamzás pálya rossz működésével kapcsolatosak az alhas területén jelentkező problémák. A gyógynövényösszetétel, a kristályok energiái és a homeopatikus alkotóelemek legfontosabb ereje abban rejlik, hogy a hormonális rendszer regenerálódására összpontosítanak. Ennek a rendszernek pedig nagy szerepe van az ember életfunkcióinak irányításában.

A testben működő hormonok már nagyon alacsony koncentrációban vegyi szabályozóként, bio katalizátorként és információhordozóként működnek a többi szerv és szövet számára. A fejlődést, a növekedést, valamint a lelki és fizikai életet irányítják. A vér meghatározott helyre szállítja őket. A vérben levő magasan aktív anyagok kiegyenlített szintje a szervezet megfelelő működésének alapfeltétele. A teljes hormon rendszer szinkronban működik. A test képes önmaga kitermelni a szükséges hormonokat, de a különböző típusú sugárzások, a stressz, az elektromágneses szmog, a vegyi anyagok és bizonyos gyógyszerek (pl. még ha alacsony koncentrációban is de ugyanakkor hatékonyan stabil működésű szedatívumok) negatív hatást fejtenek ki nemcsak magukra a sejtekre, de az egész hormonális rendszerre. Ennek a végső fázisban egy sor szervi probléma és az immunrendszer működésének csökkenése lehet a következménye. A hormonális rendszer fontos eleme a pajzsmirigy. A Gynexben olyan aktív növényi anyagok találhatók (pl. jód a hólyagmoszatból), amelyek harmonizálják a pajzsmirigy tevékenységét.

A termék az emberi hormonokhoz hasonló anyagot, fitohormonokat tartalmaz. Ezek elsősorban növényi anyagok, amelyeknek pl. ösztrogén aktivitásuk van. Képesek a szervezetet méregteleníteni a különböző vegyszerektől. Nagyon erős gyulladásgátló hatással rendelkeznek és a női szervek működését jelentősen befolyásolják. A mellek onkológiai megbetegedésénél megelőzésére szolgálnak, csökkentik a menopauza problémáit, védelmet nyújtanak a szívbetegségek, infarktus és osteoporósis (csontritkulás) ellen. Védik és javítják a nyálkahártya, elsősorban a méh nyálkahártyájának működését. A testet nem terhelik. Szervezetünk önmaga dönti el, hogy fel kelle használnia a növényi hormont valamely hiányzó hormonjának pótlására, illetőleg saját maga képes meghatározni, hogy szüksége vane az adott növényi hormonra ahhoz, hogy eltávolítsa valamely saját hormonjából felgyülemlett többletet. Mindez békésen zajlik, komoly betegségek kialakulásának veszélye nélkül.

Azon tudományos tanulmány alapján, amely 2002-ben az USA-ban született 16000 önkéntes nő bevonásával, megállapították, hogy a szintetikus hormonkészítmények hosszú távú használata a menopauza időszakaszában negatív hatással van a nők egészségére. Körübelül a kutatás felénél megszakították a vizsgálatot és hathatós figyelmeztetést tettek közzé. Az egyéb hormonkészítmények hosszú távú használata növeli a szívinfarktus veszélyét, a rák kialakulásának veszélyét egészen 26%-kal, a szív vérellátási problémáit pedig 41%-kal!

A Gynex férfiak és nők “fiatalítója” is magas fitoösztrogén tartalma miatt. A férfiaknál a fitoösztrogének a tesztoszteron receptorokat növelik, amelyek a férfi tesztoszteron hormonjainak jobb kihasználásához szükségesek. A szóban forgó hormon, hatással van az izomtömegek növekedésére, de a férfi szexuális aktivitására is. A termékben található növénykomplexum és az információk összessége erősen detoxikáló, antioxidáló és regeneráló hatású, ezért nemcsak a különböző problémák megelőzésének érdekében használható. Gyulladásos és hormonális jellegű nőgyógyászati problémáknál, előmenstruációs tenzióknál, különböző ciklus zavaroknál, hormonzavaroknál, folyásoknál, a petefészek gyulladásainál, változás korában osteoporósisnál, hőhullámoknál, a menstruációs ciklus zavaraival összefüggő mellekben található csomóknál vagy egyéb klimax panaszoknál is kiválóan alkalmazható. Alkalmas a hipofízis, az epifízis, a csecsemőmirigy, a pajzsmirigy, a nyálmirigy, a lép, a mellékvese, a petefészek, a vastagbél, a fehérvérsejtek működésének harmonizációjára, méregtelenítésre, valamint a bőr és a tüdő állapotának javítására. Ezeket a fitoanyagokat menopauza idején, a nőknél a nyálkahártya, illetőleg főleg a méh működésének javítására és védelmére, valamint csökkentett immunitásra, egyes vírusmegbetegedésekre, fogak romlására és ízületi gyulladásokra lehet felhasználni. Jól alkalmazható továbbá a gyomor, a prosztata gyulladásos állapotaira, férfiaknál a tesztoszteron receptorok számának növelésére érvédőként, illetve a férfi és a női terméketlenségre. A nőknél egyebeken kívül a pajzsmirigy által okozott hajhullás ellen is bevált.

A készítmény kiegészítőként előrehaladott szklerózis és lecsökkent immunitás gyógyítására is felhasználható.

Súlycsökkentő diéta folyamán segít csökkenteni az étvágyat és stabilizálni a lelkiállapotot a központi idegrendszeren keresztül. Lassítja az öregedést és javítja a szervezet energia állapotát.

TartalomKészítményeinkben található gyógynövények

Nehézszagú gólyaorr

(Geranium robertianum) a Gynexben található másik gyógynövény. Húsosan száras, egészen 40 cm magas szárú növényről van szó. Szereti a nedvességet és az árnyékot, ezért szépen virágzik romos helyeken és sűrű bozótban. A zöld rész, amely számos gyógyító anyagot tartalmaz, júniustól szeptemberig virágzik. A szóban forgó gyógyító anyagok közül az éterolaj, a keserű anyag, a cserzőanyagok, a gyanta és a szerves savak a legfontosabbak. A zöld részen kívül néha a gyökereit is gyűjtik.

A gólyaorr gyógyhatásainak kihasználtsága igen széleskörű. Kellően hatékony a vizeletben megjelenő vérzés, vagyis a hematuria ellen, külső és belső vérzések ellen, elsősorban véres hasmenés ellen. Használata vér felköhö gése, krónikus bélgyul ladások esetén és torokö blögetésre ajánlott. Az ivókúra segít a húgyhomok és kő feloldására, valamint a vesék legkülönfélébb megbetegedéseire. A frissen szétmorzsolt vagy forró vízzel átitatott szárított gólyaorr fogproblémákkal összefüggésben lévő arcfelpuffadásokat és ideggyulladásokat (pl. háromosztatú ideg vagy ülő ideg) is hatékonyan gyógyít. A kombinált belső és külső használata mérsékeli a kiütések előfordulását. A gólyaorrból készült borogatásokat és a fürdőket nehezen gyógyuló sebekre is fel lehet használni.

A terméketlenséggel összefüggő problémákra jótékonyan hat a gólyaorr tea, amelyet kortyonként nők számára napi 250 ml mennyiségben, férfiak számára 350 ml mennyiségben kell meginni. Elég valószínűnek tűnik a gólyaorr daganat ellenes hatása is.

Már a legendás Albert Magnus idejében is ismerték a gyógynövény gyűjtők a gólyaorr gyógyhatását. Maga Magnus a következőképp ajánlja a gólyaorr használatát: “Gyűjts a sziklarepedésekben vagy öreg falakban, tehát nem erdőben liláspirosan virágzó gólyaorrot. Kösd össze a friss gyógynövényt néhány kötegbe, ezeket egy kicsi, tiszta len tasakba helyezd és viseld meztelen mellkasodon. Amikor a kötegecskék elszáradnak, vedd le őket és dobd folyóvízbe. Majd hasonló módon járj el pár további (általában 3-5) kötegecskével. Ez a gyógymód erősíti az idegeket, mérsékeli a folyásokat, élesíti a tekintetet, élesebbé teszi a hallást."

Nálunk a gólyaorrot nem nagyon kedvelik kellemetlen íze és szaga miatt, amelyet a gyökértörzsből a bíborvörösen elszíneződött szétmorzsolódás vált ki. Azonban a homeopátia, ahol ezt az ősrégi gyógyító gyógynövényt sokszor használják, ezt a két tulajdonságát szinte teljesen kiküszöböli , és az összes gyógyító tulajdonságát megőrzi.

Eme nem túl feltűnő növényke tudományos névadásához az alábbi érdekes történet kapcsolódik: Carl Gustav Linné, a nomenklatúra svéd szerzőjének, állítólagos jogos kérelmét a feljebbvalója, Robert professzor visszautasította. Ezért nevezte el a gyógynövényt nehézszagúnak: “…és az Ön becses tiszteletére elneveztem egy nagyon szerény gyógynövényt, amely kitűnik rendíthetetlen szívósságával, csakúgy, mint Ön…”. “És ugyanúgy bűzölög, mint te, te kopott vénember” könnyebbült meg az el nem ismert Linné.

TartalomÁrulja el nekünk tapasztalatait

A Balneolos fürdőt csak ajánlani tudom

Szeretném mindenkivel megosztani a személyes tapasztalataimat, hogy Önök is rámosolyoghassanak a világra, és ne szenvedjenek a fájdalom miatt.

Egy éven belül három operáción estem át, így nem csoda, hogy a beavatkozásokat követően a hasam nem volt valami szép látvány. Az Energy Klubunkban azt a tanácsot kaptam, hogy próbáljam ki az infokozmetikát, Audiront és a gyógyszertárban holdkrémet is vettem. Ezen készítmények használata után sem voltam azonban teljesen megelégedve. Mivel különböző izületi problémák miatt is gondjaim vannak, és szívesen veszek gyógynövényfürdőket, kipróbáltam a Balneolt. És hiszik vagy sem, már a második üveg után, mintha új testet kaptam volna. A hegek gyönyörűen begyógyultak, a repedezett sarkak és szemölcsök végleg eltűntek! Így most bármiféle bőrprobléma esetén minden ismerősömnek a Balneolt javaslom, mert én magam elégedett voltam vele. Mindenkinek, aki azon van, hogy megismertesse az emberekkel ezeket a termékeket, szívből köszönöm, és kívánok nekik jó egészséget és sok szeretetet. D. B.

TartalomAz Energy gyógynövényei többet segítettek, mint az antibiotikumok

“Gyógynövényecske a szájacskába…” így hívom most minden reggel és este a kutyusomat, Bobinkát, hogy felugorjon a zsámolyon levő pokrócára, és a műanyag kanálból lenyeljen néhány csepp Gynexet. Egy álvemhesség után súlyosan begyulladtak a tejmirigyei, és megjelent nála egy borsószem nagyságú kemény daganat.

A Gynex 10 napos használata után elmúlt Bobinka láza, 14 nap után pedig mirigyei kezdtek megnyugodni, és enyhén lágyulni. A daganat azonban ugyanakkora maradt. Három hetes használatot és egy hét kihagyást követően folytattuk a kúrát, és nem csak annak örülhettünk, hogy kisebbedtek a megdagadt mirigyek, de annak is, hogy csökkent a daganat nagysága és visszatért szőrzetének eredeti csillogása. A szőrzetén ugyanis mindig fel lehet ismerni, hogyha valami nincs rendben.

Ma már a daganat helyén csupán egy miniatűr, lágy maradványt érzékelünk, amely azonban biztosan el fog tűnni. Örülünk, hogy egészségét nem kellet kémiai gyógyszerekkel rombolni. A kutyus most hét éves, és már több betegségen átesett, de az antibiotikumok mindig csak legyengítették. Két évvel ezelőtt egy influenzás fertőzés következtében begyulladtak a nyálmirigyei és a belei. Ekkor nyálkás hasmenések következtében sok vér is kijött a szervezetéből. Abban az időben rengeteg pénzt fizettünk ki gyógyszerekre és állatorvosra, hogy meggyógyuljon végre. Bobinka nagyon rosszul tűrte a megpróbáltatásokat, és úgy nézett ki, hogy el kell altatni. Végül kétségbeesésemben magam próbáltam őt megmenteni. Reggel és délben Vironalt, este pedig Regalent adtam be neki. Három nap után kezdett életre kelni, már ivott és elfogadott egy kis táplálékot is, majd mintha csoda történt volna, gyorsan felgyógyult ebből a nehéz betegségből. Most, ha úgy veszem észre, hogy kedvencemnek kemény a széklete (ez mostanában ritkán fordul elő), nem várom meg, míg egészségi állapota rosszabbodik, hanem azonnal elkezdem a Vironal és Regalen adagolását. Így három hét helyett elég három nap is, hogy rendbe jöjjön.

Azt nem állítanám, hogy Bobinka megkedvelte volna az Energy szirupjait, de az ő példás “paciensi” engedelmessége, és az én következetességem segít abban, hogy megőrizhesse egészségét, és vidáman éljen. J. K.

TartalomEgy gyermekgyógyász Renollal szerzett tapasztalatai

A húgyuti fertőzések korrekt diagnózisa megfelelő vizeletvételi tech nikával, korszerű laboratóriumi és bakteriológiai háttérrel nem okoz gondot. Bár a szakma szabályainak megfelelően hetekig adott célzott antibiotikus kezelés igénybe veszi a gyermeket, az elnyújtott antibio tikus kezelés, a gyakori ellenőrző vizsgálatok elkerülhetetlenek a tel jes gyógyuláshoz, ahhoz, hogy a vese életünk végéig egészségesen működhessen. Az esetek egy részében a húgyuti fertőzés visszavis szatér, állandósulhat a hőemelkedés, megtorpanhat a gyermek fejlő dése. Ismétlődő húgyuti fertőzések esetén hajlamosító tényezőt kell keresnünk. Előfordul, hogy fejlődési rendellenesség, esetleg a húgy hólyagból a húgyvezetékbe visszafolyó vizelet, vesemedence tágulat

áll a visszatérő fertőzések hátterében. A korszerű laboratóriumi, bakteriológiai, ultrahang, izotóp és képalkotó eljárásokkal az okok tisztázhatók. Sok esetben a célzott, elnyújtott antibiotikus kezelés is csak átmenetileg oldja meg a problémát. Visszatérő húgyuti fertőzésekben az antibiotikum és a Renol egyidejű adásával igen jó eredményeket értünk el.

Az utóbbi egy évben praxisomban 3 bölcsődés óvodáskorú visszatérő húgyuti fertőzésben szenvedő gyermeknek adtam Renolt. Az ismétlődő fertőzések oka egy esetben vesemedence tágulat, egy esetben fejlődési rendellenesség volt, egy gyermeknél nem tudtunk hajlamosító tényezőt találni. A gyermekek a hagyományos kezelés mellett napi 1 csepp/ testsúlykg adagban kapták és kapják jelenleg is a Renolt. Leghamarabb 3 hét, legkésőbb 2 hónap alatt az addig állandó hőemelkedésük megszűnt, vizeletük azóta is steril, így újabb antibiotikus kezelésre egyiküknél sem volt szükség, annak ellenére, hogy korábban néhány hetente visszatért húgyuti fertőzésük.

Egy gyermek a húgyuti fertőzések mellett gyakori mandulagyulladással is küszködött, s legnagyobb örömünkre nemcsak vizelete vált sterillé, de a mandulagyulladásai is megszűntek, - ez érthetővé válik, ha megnézzük a vese meridián lefutását. Visszatérő húgyuti fertőzésekben gondoljunk a Renolra! Dr. Szabó Ida- gyermekgyógyász

TartalomBízzon bennünk, írjon, segítünk!

Az önök által írt levelek témái:

- az Energy készítményei visszaadták nekem az egészséget
- kedvenc Energy készítményem
- az Energy készítményei segítettek a kedvenc háziállatomon hírújságunkban közétesszük, és a levél íróját megajándékozzuk egy általa választott termékünkkel.
A kinyomtatott hozzászólások szerzői a pentagram szirupjai közül felvehetnek egyet saját klubjukban. Címünk: 1066 Budapest, Weiner Leó u. 18. fszt. 1

TartalomA magyarországi Energy klubok aktuális jegyzéke

- Energy Klub Budapest:
Balogh Hajnalka, 1066 Bp. Weiner Leó u. 18. fszt.1.
Tel.: 06-1-354-0910/06-1-354-0911
Nyitva: H-P: 8:00-16:45-ig.
- Energy Klub Szeged
Fohsz János, 6720 Szeged, Arany J. u.7.
Tel.: 06-62-480-260
Nyitva: H-P: 8:00-16:00-ig
- Energy Klub Szeged
Nagymihály Mariann, 6721 Szeged, Vadász u. 5.
Tel.: 06-62-327-481
Nyitva: H-P: 9:00-17:00-ig.
- Energy Klub Miskolc
Kántor Lászlóné, Miskolc, Mindszent tér 3. II/201.
Tel.: 06-46-352-411/125 vagy 06-46-527-357
Nyitva: K: 9:00-14:00-ig, P: 12:00-17:00-ig,
Szo: 8:00-12:00-ig.
- Energy Klub Kazincbarcika
Ficzere János, 3700 Kazincbarcika, Litoplan épület,
I.e. konferencia terem mellett
Tel.: 06-30-856-3365
Nyitva: P: 16:00-18:00-ig.
- Energy Klub Pécs
Molnár Judit, 7624 Pécs, Kodály Z. u. 5.
Tel.: 06-30-253-1050
-
Energy Klub Győr
Kocsis Ilona, 9022 Győr, Árpád út 50.
Tel.: 06-96-335-630, 06-20-395-2688
Nyitva: H-P: 9:00-14:00-ig.

TartalomÚJ CÍMEN AZ ENERGY IGAZGATÓSÁGA!

2002. október 11-től központi irodánk új helyre költözik.

Új címünk: 1065 Budapest, Nagymező u. 49. I.e.1. (a régi irodánktól 200 méterre, a Bajcsy Zsilinszky út és a Nagymező utca sarkánál).Telefonszámaink változatlanok maradnak. Új központunkban, a már korábban bemutatott bioenergetikai diagnosztizáló gyógyászati eszközzel, ingyenes életmód tanácsadással állunk minden kedves érdeklődő rendelkezésére.

Bejelentkezés: Rátai Tünde- 06-20-9930107.

TartalomAz Energy Cég országos, szakmai rendezvényeinek időpontjai és helyszínei októberben:

Okt. 02.: Szeged- Előadó: Dr. Bagi Magdolna
Helyszín: Energy Klub- Szeged
Okt. 09.: Szeged- Előadó: Dr. Szabó Ida
Helyszín: Energy Klub- Szeged
Okt 10. Tiszaújváros- Előadó:
Tóth Péter- Energy Szlovákia
További információk: Buday Józsefné- Energy szak-
tanácsadónk, tel.: 06-30-358-7840
Okt. 11.: Budapest- Előadók:
Kotriczné Szilágyi Judit-kineziologus
Tóth Péter- Energy Klubvezető-Kassa
Helyszín: Hotel Platanus- Budapest,
de. 10:00 órai kezdéssel
Okt. 12.: Pécs- Előadó: Tóth Péter-
Energy Klubvezető- Kassa
Okt. 14.: Győr- Előadó: Kotriczné Szilágyi
Judit-kineziologus
Okt. 16.: Nyíregyháza- Fitos Sándor (tel: 06-20-427-5869)
Okt. 18.: Pécs- Előadó: Dr. Czimeth István
Okt. 23.: Szeged- Előadó: Tézsla Csaba
Helyszín: Energy Klub- Szeged
Okt. 25.: Budapest- Előadó: Kotriczné Szilágyi
Judit-kineziologus
Helyszín: Hotel Platanus- Budapest,
du. 17:30- as kezdéssel
Kérjük, rendezvényeink pontos kezdési időpontjairól
és helyszíneiről érdeklődjön igazgatóságunkon,
vagy a regionális Energy Klubokban!

Tartalom