Energy Top
TÉLI AJÁNLATUNK

A december egyértelműen téli hónap, és uralkodása kezdetén

efelől egy szemernyi kétséget sem hagy, hiszen a hónap elején jókora adag hó hullhat a nyakunkba. Az első dekád fordulója enyhébbnek ígérkezik ugyan, ám 12. környékén ismét hideg kék színek jellemzik a táblázatokat.

A hónap végén azonban a tél már nem annyira magabiztos, és a karácsony előtti és alatti felmelegedés havat biztosan
hoz magával, sőt a szilveszteri lehűlés sem nevezhető majd drámainak.
Ha a hideg mégiscsak valahogy „beenné magát” a bőrünk alá, és emiatt nehezen forognának az agytekervényeink,
akkor melegítsük fel szürke agysejtjeinket a CELITIN segítségével.

A december különben egyértelműen a REGALEN hava. Egyfelől ekkor nyílik meg a máj meridiánja, másfelől ebben
a hónapban a siker, a haladás és a jó közérzet hatása érezteti befolyását a testünkön.
Decemberben ráadásul a súlyos allergiában szenvedők is elővehetik a REGALEN-t (ebben az időszakban még
soha semmilyen allergiás reakcióval nem
találkoztam).
Egyre fontosabb lesz számunkra a VITAMARIN – jövőre nem hiányozhat sem a házi patikánkból, sem a nyaralásra
becsomagolt bőröndünkből –, most pedig a karácsony előtti sürgés-forgásban segít tisztán tartani a fejünket. A december
a Tél havaként a Fa elem „anyja”, ezért válogassunk nyugodtan a Fa elemhez tartozó többi készítmény közül, és használjukbátran a zöld élelmiszereket.

Vegyük elő például a HAWAII SPIRULINA-t, amelynek
hatásai se nem túl lassúak, se nem túl gyorsak, ez a kiegyensúlyozottság pedig nagyon jó szolgálatot tehet nekünk a karácsony előtti hajszában.

Semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk a PROTEKTIN-ről. Ha fáj a torkunk vagy kezd elmenni a hangunk, kenjük
be a nyakunkat minden reggel egy kis PROTEKTIN-nel, mielőtt kilépnénk a lucskos, nyálkás időbe. A PROTEKTIN
megvéd minket a decemberben jellemző nyavalyáktól.

JANUÁRI KIHÍVÁSOK

Viszonylag hideg hónapnak nézünk elébe, mégis néha meglephet minket egy-egy váratlanul érkező, rendkívüli felmelegedés.
A táblázatok már a hónap elején és főleg január közepe táján piros színben pompáznak. Garantált felmelegedés még január 25. környékén várható. Ám az év első hónapja ezzel együtt is igencsak jeges lesz, és festői szépségű hófátyollal
köszönt majd minket.
A hó azonban a viszonylag gyakori felmelegedések miatt
valószínűleg nem marad meg sokáig.
A napot és a meleget mindig tárt karokkal fogadjuk, de a hőingadozással kapcsolatban már kicsit más a helyzet.

Ez a hónap ráadásul az influenzavírusok és egyéb, cseppet sem szimpatikus támadók tombolásának csúcsidőszaka.
Készüljünk fel alaposan, és erőnket, immunrendszerünket támogassuk meg az IMUNOSAN-nal.
A vitaminok ebben az időszakban egész biztosan jó szolgálatot tesznek!

Az üzletek napjainkban dugig vannak zöldséggel-gyümölccsel, de a minőségük messze nem felel meg az igényeinknek, így hát nem árt, ha néha elővesszük
a VITAFLORIN-t.
Érdemes olykor elfogyasztanunk egy-egy csésze UNCARIA TOMENTOSA (macskakarom) teát is, amelynek egyik
legnagyobb előnye, hogy segít szervezetünknek
elbánni a gyulladásos betegségekkel, képes ugyanis rálépni a vírusok, a baktériumok és a gombák „tyúkszemére”.

A január sajnos a különböző téli sérülések okán is hírnevet szerzett magának, ezért az ARTRIN-t soha ne hagyjuk otthon,
mindig vigyük magunkkal a hegyekbe!

És ha már sikerül megőriznünk az egészségünket, nem marad hátra más, mint hogy tartsuk magunkat az újévi fogadalmunkhoz, és menjünk le az edzőterembe.
Ha az edzőruhánk mellé még a KING KONG-ot is betesszük a táskánkba, gyönyörű formájú izmokat varázsolhatunk
a testünkre.

Várjuk szeretettel az Energy Klubokban!
Tel.: 06 1 354 0910
Email: info@energyklub.hu

Online katalógus:

http://www.energy.sk/hu/menu_x7091x.asp

 


Újdonságunk, a VISAGE REJUVE - arcmaszk


HATÓANYAGOK:
- rózsaszín agyag: a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti hatását, regenerálja és nyugtatja a bőrt
- lila agyag: tisztítja és gyönyörűen fényessé teszi a bőrt
- rózsa hidrolátuma: nyugtat és regenerál minden bőrtípust, jótékonyan hat a ráncosodással szemben
- menta hidrolátuma: összehúzó hatású, tisztítja, tonizálja és felfrissíti az összes bőrtípust, nyugtatja a kipirosodott bőrt
- hársfa hidrolátuma: puhává varázsolja, regenerálja és nyugtatja az érzékeny, irritált bőrt
- argánolaj: ráncellenes és lifting hatásairól híres, képes begyógyítani a régebbi hegeket is
- feketekömény-olaj: csillapítja a viszketést és intenzíven táplálja a bőrt
- ricinusolaj: zsírosít és hidratálja a bőrt
- borostyánkősav: megfiatalítja a sejteket

TERMÉSZETES ESZENCIÁKBÓL SZÁRMAZÓ ILLATANYAG

- rózsafa: tonizáló, lifting és baktériumellenes hatású, nyugtatja az idegrendszert, antidepresszánsként is alkal- mazzák
- damaszkuszi rózsa: hidratálja a bőrt, feltölti a ráncokat és ösztrogénszerű hatású
- fehér grépfrút: tonizálja a nyirokrendszert, kisméretű molekulái a „szállító” szerepét töltik be (hatóanyagokat szállítanak), illetve „helyet csinálnak” a hatóanyagoknak, hogy azok bejuthassanak a bőrbe
- ciprusfa: segíti a mikrokeringést, megerősíti a bőr szerkezetét és az erek falát
- zöld mirtusz: frissítő eszencia, revitalizálja a bőrt
- tömjén: tonizál és segíti a hegek gyógyulását, a mirtusszal együtt felgyorsítja a sebgyógyulást
- rozmaring verbenon: felgyorsítja a hegesedést és ápolja (támogatja) a pajzsmirigyet

(A hidrolitikus mentolos, hidrolizátumokat fehér rózsa hidrolizált mész, argánolaj, černuchy búza, ricinusolaj, olajok (rózsafa, damaszkuszi rózsa, fehér grapefruit, ciprus, myrtle green, Boswellia, rozmaring verbenon). Rózsaszín agyag, lila agyag.)

Használata:
Természetes revitalizáló arcmaszk minden bőrtípusra. Ez magában foglalja a ritka agyagok, hidrolízis, olajok és esszenciák kíséri kivonat görögszéna. Kikapcsolja és kisimítja a bőrt, kitölti a ráncokat, és segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Összességében a cégek a bőr, fiatalít, világosítja és regenerálja.
Összességében bőr, fiatalító, világosítja és regenerálja. Parfüm képviselik a legmagasabb minőségű, tiszta, természetes kivonatokat.

Az arcpakolások a szérumokhoz hasonlóan intenzív bőrápolásra szolgálnak.
A mesés Keleten, ahol a nők mindig is nagy figyelmet fordítottak bőrük ápolására, már több száz éve ismerik és használják az ún. agyagos arcpakolásokat.

A rózsaszín és a lila agyag legfőbb összetevője a szilícium (kb. 64%). Azon nyomelemek egyikéről van szó, amelyek megtalálhatók az emberi szervezetben. Elsősorban azért fontos, mert az enzimláncok része, és részt vesz az anyagcse- re-folyamatokban. Hozzájárul a csontok és a fogak megfelelő növe- kedéséhez, illetve felépítéséhez.

Jelenléte nélkülözhetetlen a bőr, a körmök és a haj egészségének fenntartásában. A kötőszövetek épségének megőrzésében is fontos szerepet tölt be.

Tudományos tény, hogy 40 éves kor fölött csökken a szervezetben a szilícium mennyisége, és ez a bőr kiszáradásához, ráncok megje- lenéséhez vezet. A narancsbőr és a kötőszövetek rugalmasságának csökkenése következtében kialakult egyéb bőrtünetek is kiválóan kezelhetők szerves szilícium segítségével, amely az öregedés elleni harc egyre hatékonyabb fegyvere.

A marokkói hercegnők kaolinból, azaz természetes fehér agyagból készítettek arcmaszkokat maguknak, hogy elérjék bőrük gyors feszesítését. Az agyagot hidrolátumokkal, olajokkal és eszenciákkal keverték.

Mi éppen egy ilyen arcpakolást hoztunk el most Önöknek. Hagyja elrepíteni magát az egzotikum szárnyain, és a pihenése tökéletes lesz…

A JÓTÉKONY AGYAG

A legismertebb agyagok közé a zöld és a fehér agyag tartozik, de találkozhatunk vörös és sárga agyaggal is. Mindegyiknek megvan a maga különleges hatása. Az agyagok általánosan segítenek az ekcéma, az akne és a pikkelysömör (psoriasis) gyógyításában. Emellett fertőtlenítő és baktériumölő hatásuk is van. Mindegyik agyag hatékonyan tisztítja a bőrt és kiváló hámlasztó tulajdonságú (eltávolítják a régi, elszaruso- dott hámréteget). Használatuk után a bőr fellélegezhet, javul a vérellátása, ragyogni kezd és kivilágosodik, megfiatalodik (regenerálódik), valamint hatékonyabban szívja magába a tápanyagokat.

A VISAGE REJUVE arcpakoláshoz a legfinomabb rózsaszín és lila poragyagot használtuk fel. Ezek szilíciumban, magnéziumban, káliumban, kalciumban, vasoxidokban gazdagok, és nedvesítettek: krémes állagukat a hidro- látumnak és az olajnak köszönhetik. Ebben a különleges arcpakolásban a rózsa, a menta és a hársfa hidrolátum is gondoskodik az Ön bőréről. A táplálást és az intenzív ápolást az argán-,a ricinus- és a feketekömény-olaj segíti, miközben a borostyánkősav hozzájárul az arcbőr megfiatalításához. Az arcpakolás hatékonyságát természetes eszenciák fokozzák, amelyek az arcmaszknak személyiséget és eleganciát adnak.

MIT VÁRHATUNK TŐLE?

Az arcpakolás revitalizáló hatása már az első alkalmazás után érezhető. Azonnal feszessé teszi és kisimítja a bőrt, segíti a keringését, megújítja a ragyogását és az életerejét, táplálja és üdévé teszi, és a bőr csodálatosan egészséges színárnyalatot kap tőle.

Fáradtnak érzi magát? Bőre szürkés árnyalatba hajló, élettelen, esetleg száraz és hámlik? Arcbőre érett, ráncosodásra hajlamos és törékeny? E jelenségek mindegyike indokolja a VISAGE REJUVE arcmaszk használatát. Minden bőrtípusra használható, a száraz és érett bőrt is beleértve.

HOGYAN HASZNÁLJUK?

A pakolást mindig előzőleg alaposan megtisztított arcbőrre vigye fel. A tisztításhoz használja a VISAGE OIL és a VISAGE WATER készítményeket.

A VISAGE REJUVE arcpakolás rendkívül intenzív, hatásai gyorsan érzékelhetők. Ezért javaslom, hogy a pakolás alkalmazása előtt vigyen fel arcbőrére néhány csepp argánolajat (ha elérhető), ezzel megvédi bőrét a túl intenzív méregtelenítéstől.

Az arc, a dekoltázs és a nyak kezelésére kis mennyiségű, kb. 2-3 ml (egy kávéskanálnyinál is kevesebb) termék is elegendő. Az arcpakolást, ha erre lehetősége van, legyező formájú ecsettel, vékony rétegben vigye fel az arcára. A szemkörnyéket kerülje! Itt nem igaz a „minél több, annál jobb” szólás, sokkal inkább helytálló egy másik bölcsesség: „jóból is megárt a sok”.

A pakolás gyorsan megszárad az arcon, és kemény kérget hoz létre rajta, ami (ha vastag) csak nehezen lemosható. Ezért vékony rétegben vigye fel, és csak rövid ideig (legfeljebb 10 percig) hagyja hatni. A maszkot lemosás előtt nedvesítse be (a legjobb, ha ezt VISAGE WATER segítségével végzi), és körkörös, masszírozó mozdulatokkal tegye kásássá. Mindezzel csak még inkább beledolgozza a bőrbe, miközben nem irritálja a vékony hámréteget. Végül mossa le a pakolást vízzel, majd ápolja a bőrt valamelyik RENOVE krémmel.

Az arcmaszkot hetente 2 alkalommal ajánlott használni.

TIPP

Minden agyagpakolás viszonylag gyorsan szárad a bőrön. Ezért érdemes a száradási idejüket meghosszabbítani úgy, hogy párás környezetben tartózkodunk. Ha Ön közvetlenül zuhanyozás vagy kádfürdő előtt viszi fel a maszkot az arcára, akkor ez maradéktalanul teljesül.

Az az idő, amit a zuhany alatt töltünk, tökéletesen elegendő ahhoz, hogy a pakolás kifejtse hatását. Sőt, akár le is moshatjuk a zuhanyozás végén, és utána már nem marad hátra más, mint hogy beragyogjuk a környezetünket.

 


Várjuk szeretettel az Energy Klubokban!
Tel.: 06 1 354 0910

Email: info@energyklub.hu

 


 

NEM MINDEGY, HOGY DOKTOR VAGY ’DOKTOR!

Észrevette a két szó közötti különbséget? Nem? Pedig a második előtt van egy apró vonás, azaz aposztróf.

Ez lenne hivatott jelezni, hogy NEM orvossal állunk szemben!

Sajnálatos módon egy joghézagot kihasználva megjelentek az alternatív tudományok ’doktora és egyéb titulust viselők, rengeteg embert becsapva, megtévesztve a ’doktor szó használatával.

A Szövetség több fronton vette fel a harcot ez ellen a megtévesztés ellen.

Fontosnak tartjuk, hogy mindenki tudjon az “idézőjeles doktorokról”, illetve arról, hogy alaposan meg kell nézni, ha gyógyítót választunk, hogy ne legyünk az áldoktorok áldozatai. Másrészt szeretnénk elérni a joghézag megszüntetését, hogy a törvényi szabályozás pontosabban körülhatárolja, szigorítsa a doktor szó használatát, hogy a továbbiakban nagyravágyó természetgyógyászok, masszőrök ne biggyeszthessék a nevük elé a ’dr. rövidítést.

A Szövetség állásfoglalását a ’doktorokkal kapcsolatosan a weboldalunkon olvashatja: http://www.termeszetgyogy.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=568

 

Forrás: Magyar Természetgyógyászok Szövetsége
(Hírmondó 2013. augusztusi száma)