Energy Top
ÁPRILISI AJÁNLATUNK

A tavaszi időjárás szélsőséges kilengései lassan ugyanolyan megszokottá válnak, mint a tavaszi fáradtság. Ilyenkor a leghatékonyabb segítséget a zöld élelmiszerek kínálják számunkra. Ráadásul idén tavasszal jócskán kibővült a kínálatuk, és az új Energy készítmények között igazán exkluzívakat is felfedezhetünk.

A CHLORELLA a hagyományos kínai orvoslás szempontjából az élet támoga­ tója, annak a lassú folyamatnak a segítő­ je, amely intenzívebbé teszi életerőnket. Hatásai lassan, fokozatosan nyilvánul­ nak meg, eleinte szinte észrevehetetle­ nek. Hosszabb idő elteltével azonban felettébb kíméletesen és kiegyensúlyo­ zottan érvényesülnek, és – még jóval a szedés megszüntetése után is – haté­ kony védőhálót biztosítanak.

A BARLEY viszont, fiatal féktelenségé­ vel, szinte azonnal energiával tölti fel a szervezetet. A zöldárpa hatása erőteljes, gyors, ám rövid távú.

A SPIRULINA BARLEY rendkívül érde­ kesen egészíti ki az előző két készít­ ményt. A Spirulina mérsékli a féktelen és hosszú távon olykor nehezebben visel­ hető BARLEY hatásait, a BARLEY viszont felgyorsítja a Spirulinát.

Az ACAI jelentős mértékben feltölti a szervezet aktív energiakészleteit, egy­ szersmind lehetőséget ad az energia azonnali felhasználására. Kiválóan alkal­ mazható a betegséget követő lábado­ zás támogatására, illetve a megnöveke­ dett fizikai és szellemi energiaszükség­let kielégítésére. Fontos szerepet játszik azokon a területeken, ahol a Tűz elem, illetve a hármas melegítő energiapá­ lyájának problémái állnak a panaszaink hátterében – főleg akkor, ha a belső Tűz hiányáról van szó.

A MACA energiával tölti fel az egész­ séges ember szervezetét, hatékony segítséget nyújt krónikus fáradtság ese­ tén, emellett bevonhatjuk számos súlyos betegség kiegészítő kezelésébe. Fontos szerepet tölt be a szervezet alkalmazko­ dóképességének fenntartásában, vala­ mint az immunrendszer megerősítésé­ ben, és segít leküzdeni a stresszt.

Ne feledkezzünk meg a HAWAII SPIRULINÁ­ról sem. Gyorsan regenerálja a teljesítőképességet, és jótékony hatású nagyobb megterhelések esetén – még akkor is, ha az életmódunk nem igazán kedvez az egészség fenntartásának.

Természetesen a tavaszhoz tartozó krém, a PROTEKTIN is érdemel pár szót. Megvédi ugyanis a hangszálainkat a szél támadásaitól, és a tavaszi migrén ellen ugyancsak hatékony.

 

 


Újdonságunk, a Relaxin – nyugalom és erő

Hatásai:
- nyugtató hatású
- segít megbirkózni a stressz káros hatásaival és azok következményeivel
- hozzájárul a szorongás és a depresszió megelőzéséhez
- csillapítja a pánikrohamokat
- támogatást nyújt a függőségek (alkohol, dohányzás) leküzdéséhez
- segít, hogy rátaláljunk a lelki békére és kiegyensúlyozottságra
- élesíti az érzékeket és az éberséget
- javítja a szervezet kognitív funkcióit
- rendkívül jól alkalmazható a nemkívánatos szájüregi baktériumok eltávolításában

A széles körben elterjedt civilizációs betegségek közös nevezője vitathatatlanul a stressz. Olykor nyilvánvaló okként, máskor együttható vagy súlyosbító tényezőként tűnik fel. Jelen van a migréntől kezdve, a pszichiátriai betegségeken, a szívproblémákon, az emésztési panaszokon át, egészen a cukorbetegségig – számtalan egészségügyi problémánál.

A stressz olyan, mint a tűz: jó szolga, de rossz úr. Ha eláraszt minket, ha kicsúszik az ellenőrzésünk alól, össze kell szednünk minden erőnket és akaratunkat, hogy mentsük az életünket.

A belső nyugalom és a kiegyensúlyozott lelkiállapot felé vezető úton segítséget nyújthat nekünk az ENERGY cég új terméke, a RELAXIN.

MEGVÁLTOZOTT A VILÁG

A stressz ugyanakkor igen fontos pozitív szerepet is betölt. Eredeti evolúciós feladata az volt, hogy felkészítse a szervezetet a kritikus helyzetekre, illetve hogy mérhetetlen fizikai teljesítményre sarkallja a testet. Az emberiség történelmének hajnalán talán éppen a stressz mentette meg az embereket az éhhaláltól.

Hormonális reakciókkal pumpálta a kortizolt és az adrenalint a bokrok mögött rejtőző őseink ereibe, hogy a megfelelő pillanatban képesek legyenek megfeszíteni izmaikat, és el tudják ejteni a szezon első mamutját. A stressz készít fel bennünket a harcra, egyszersmind lehetővé teszi a kivételes fizikai és szellemi teljesítményt. Csakhogy egyszer minden harc véget ér, a hormonszintek egyensúlyba kerülnek, a szervezet ismét általános üzemmódba kapcsol, és megkezdi a regenerációt.

Ez a mechanizmus több ezer éven át hibátlanul működött, ám később fordulat következett be. Olyan rövid idő alatt, ami az emberiség fejlődése szempontjából csak szemhunyásnyi, az ember környezetének jellege teljesen megváltozott. Számunkra eddig ismeretlen kihívásokkal kell szembenéznünk, miközben nincs elég időnk arra, hogy alkalmazkodjunk ezekhez a változásokhoz. Ráadásul értelmi síkon képtelenek vagyunk feldolgozni és megérteni az ebből eredő következmények hatásait.

Így a testünk szó szerint fuldoklik a stressz paradoxonban. Az ember életében eredetileg csak néhány tucat stresszt okozó tényező (stresszor) volt, napjainkban azonban már több ezer vagy százezer ilyen faktorról beszélhetünk. Ezekkel mindennap, sőt olykor minden órában szembenézünk.

Testünk ilyenkor feszült, éber állapotba kerül, készen áll a vad azonnali elejtésére. Dehát nincs mit elejteni... Az ellazulás helyett újabb stresszes pillanatok következnek, és sok esetben még a minimális fizikai aktivitásra sem vagyunk képesek.

ELSŐSEGÉLY TESTNEK ÉS LÉLEKNEK

A RELAXIN két rendkívül hatékony természetes növényi kivonat egyedülálló kombinációja. A liliomfa (magnólia) kérgének és a kudzu gyökerének kivonatát tartalmazza. Mindkét hatóanyagot olyan kivételes módszerrel nyerik ki a növényekből, amely a hagyományos vízbázisú extrakciót ötvözi az alkoholos extrahálással, és a végeredmény rendkívül magas hatóanyag-koncentráció. A készítmény valóban rendkívül nagy mennyiségben tartalmazza a hatóanyagokat, sokkal nagyobb koncentrációban, mint a hagyományos kivonatok.

LILIOMFA

Első pillantásra bolygónk legbájosabb, egyben legidősebb fája. Virágának illata jellegzetesen intenzív, édes és egyben friss – a jázmin és a narancsvirág keverékének illatára emlékeztet. A liliomfa illata állítólag romantikus álmokat hoz, gyengédséget és szeretetet ébreszt bennünk, és virágnyelven hívja fel a figyelmet az ártatlanságra és a bájra.

A liliomfa Kelet-Ázsiában ősrégi kultúrnövénynek számít. A jülan liliomfát például “templomfaként” tisztelték már a Tang-dinasztia (618-908) idején is. A kínaiak számára a női szépség, a tisztaság és az édes íz szimbóluma. Japánban viszont a buddhizmus VII. századi terjedésével találta meg magának az utat a kertművészethez, az irodalomhoz és a festészethez.

Ám csak kevesen tudják, hogy a liliomfa egyúttal rendkívül hatékony gyógynövény. Főleg a hagyományos kínai és japán orvoslásban használják már évszázadok óta. Legfőbb hatóanyagai a magnolol és a honokiol. A liliomfa számos gyógyhatása közül az antioxidáns és a nyugtató hatás a legfigyelemreméltóbb, de a kognitív (megismerő) funkciókra – figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodás – kifejtett jótékony hatása is rendkívül jelentős. Klinikai tanulmányok szerint hatása a benzodiazepinek hatásához hasonlítható, de a mesterségesen szintetizált anyagokkal szemben a liliomfa természetes formájú hatóanyagai nem toxikusak, nincs semmilyen nemkívánatos mellékhatásuk.

Érdekességképpen érdemes megemlíteni még a szájüreg baktériumainak normalizálására kifejtett, rendkívül alaposan dokumentált hatásait. Klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy általános szájöblögetéssel 30 perc alatt kétharmadával csökkent a nemkívánatos baktériumok mennyisége a szájüregben, míg koncentrált kivonat alkalmazása mellett ez az arány elérte a 99%-ot! A liliomfa kivonata ezért kiválóan használható a fogszuvasodás vagy a nemkívánatos szájüregi diszkomfort érzés megelőzésében.

KUDZU

1867-ben az Egyesült Államok partjainál kikötött egy japán kertészeket is szállító hajó. Az új állam megszületése századik évfordulójának tiszteletére megrendezett kiállítás alkalmából a japán kormány úgy döntött, hogy orientális kert kiépítésével köszönti a jeles eseményt. A kiállítás egyik vezérmotívuma épp a nagy levelű, csodálatosan illatozó virágokkal megáldott kudzu (Pueraria lobata) volt. És a kudzu elvarázsolta az amerikaiakat.

A Távol-Keletről származó növény igen gyorsan meghonosodott az USA délkeleti területein, Karolina állam déli és északi részén, valamint Alabamában és Georgiában, ahol az életfeltételek ideálisak voltak számára. Azóta már több mint száz év telt el, és közben bebizonyosodott, hogy ez a gyönyörű növény egészségvédő hatásai miatt is érdemes a figyelemre.

A kudzu gyökere akár 12%-ban is tartalmazhat izoflavonoidokat, főleg daidzint, daidzeint és diacetil-puerarint. Legnagyobb részben azonban – akár 80%-ban is – értékes puerarint tartalmaz, amely többek között serkenti a boldogsághormonként ismert szerotonin termelését. Ezenkívül jótékonyan hat az idegrendszerre, javítja az agyi idegingerület-átvitelt. Támogatja a lelki kiegyensúlyozottságot, korlátozza a hangulatingadozást.

Mindemellett képes enyhíteni a függőséget, főleg alkoholizmus és dohányzás esetén. Az amerikai Alternative Medicine Review című magazinban 2000 augusztusában ismertették a dr. Scott Lukas (az Amerikai Nemzeti Alkoholellenes Intézet munkatársa) vezette vizsgálatot, amelyben 70, alkoholizmusban szenvedő embert kezeltek kudzu gyökér segítségével. A kezelés első két hetében minden résztvevő arról számolt be, hogy csökkent az alkohol iránti vágya, miközben semmiféle mellékhatást nem tapasztalt.

Nikotinfüggőség kezelése

A harvardi kutatók és a párizsi Hospital Bichat szakembereinek véleménye szerint a kudzu a nikotinfüggőség gyógyításában is remekül hasznosítható. A tudományos kutatások alapján a nikotin az emberi szervezetben az ún. nikotinreceptorokon keresztül fejti ki hatását. Ha egy dohányos felhagy a dohányzással, ezek a receptorok hirtelen kihasználatlanná válnak, ezért az érintett nyugtalan és ingerlékeny lesz, kialakulnak nála az elvonási tünetek. Kutatások szerint a kudzuban levő hatóanyagok (kiváltképpen az izoflavonok) azonnal elfoglalják a szabad receptorokat, így enyhítik az elvonási tüneteket, és megkönnyítik a leszokást.

A RELAXIN mindkét hatóanyagot tartalmazza, mégpedig olyan arányban, hogy szinergikus hatásuk a lehető legerősebb legyen. Testünket megnyugtatja, ám eközben készenlétben tartja az éles elmét. Segít leküzdeni a stressz legkülönbözőbb fajtáit. Hatékony segítséget nyújt szorongás és lelki nyugtalanság esetén.

Várjuk szeretettel az Energy Klubokban!
Tel.: 06 1 354 0910

Email: info@energyklub.hu

 


ÚJ Energy Klub nyílt Veszprémben

A veszprémi ENERGY klub új címe: Szeglethy utca 1., Belvárosi üzletház (ahol a Padmaház is működött). Klubvezetők: Vértes Andrea (tel.: 06 30 994-2009) és Török Tamás (tel.: 06 30 482-3233).

Nyitvatartás: Hétköznapokon 9–17 óra között.

Várjuk szeretettel!

 

 

NEM MINDEGY, HOGY DOKTOR VAGY ’DOKTOR!

Észrevette a két szó közötti különbséget? Nem? Pedig a második előtt van egy apró vonás, azaz aposztróf.

Ez lenne hivatott jelezni, hogy NEM orvossal állunk szemben!

Sajnálatos módon egy joghézagot kihasználva megjelentek az alternatív tudományok ’doktora és egyéb titulust viselők, rengeteg embert becsapva, megtévesztve a ’doktor szó használatával.

A Szövetség több fronton vette fel a harcot ez ellen a megtévesztés ellen.

Fontosnak tartjuk, hogy mindenki tudjon az “idézőjeles doktorokról”, illetve arról, hogy alaposan meg kell nézni, ha gyógyítót választunk, hogy ne legyünk az áldoktorok áldozatai. Másrészt szeretnénk elérni a joghézag megszüntetését, hogy a törvényi szabályozás pontosabban körülhatárolja, szigorítsa a doktor szó használatát, hogy a továbbiakban nagyravágyó természetgyógyászok, masszőrök ne biggyeszthessék a nevük elé a ’dr. rövidítést.

A Szövetség állásfoglalását a ’doktorokkal kapcsolatosan a weboldalunkon olvashatja: http://www.termeszetgyogy.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=568

 

Forrás: Magyar Természetgyógyászok Szövetsége
(Hírmondó 2013. augusztusi száma)