Energy Top
JÚNUSI AJÁNLATUNK

Az időjárás a nyári szünidőig szerencsére semmi különöset nem tartogat számunkra. Összességében meleg hónapra számíthatunk, amit június derekán már erőteljesen érzékelni fogunk, június 5 és 15 környékén lehűlhet ugyan az idő, de a hónap fennmaradó napjain nem lesz sem túl hideg, sem túl meleg.

Sokunknak már az idegeire megy az állandó időjárás-változás, ezért inkább melegebb tájakra szervezzük a nyaralást. Mint mindig, most is arra összpontosítunk, mit vigyünk magunkkal az útra.

Kifejezetten kellemetlenek lehetnek a különböző bélproblémák, amelyekre rendkívül jótékonyan hat a DRAGS IMUN, a lábadozás időszakában pedig sokat segíthet a PROBIOSAN vagy a PROBIOSAN INOVUM. Megelőzésképpen jó szolgálatot tehet az egy pohár vízbe csepegtetett néhány csepp DRAGS IMUN, amit „felturbózhatunk” pár csepp FYTOMINERAL-lal is. Az utóbbi készítményről túlzott verejtékezés esetén sem lenne szabad megfeledkeznünk.

Ha a nyaralás előtt szeretnénk még tenni valamit szervezetünk megtisztításáért és megújításáért, akkor vegyük elő a CYTOSAN INOVUM-ot, amelynek segítségével testünk sokkal gyorsabban regenerálódik.

Nyáron (de nem csak ebben az évszakban) szervezetünk általános egészségi állapota mellett a külső megjelenésünk is rendkívül fontos számunkra. Alakunk női formáinak kiemelésében és szépítésében segítséget nyújthat új termékünk, a RAW AGUAJE, amely a bőrt és a hajat is gyönyörűvé varázsolja. Kellemes egyensúlyt teremt a hormonrendszer működésében, és ha utazásaink alatt nem minden úgy alakul, ahogyan szeretnénk, segít abban is, hogy megszabaduljunk a migréntől.
Mindenkinek csodálatos nyaralást kívánunk!

Várjuk szeretettel az Energy Klubokban!
Tel.: 06 1 354 0910
Email: info@energyklub.hu


Újdonságunk, a Relaxin – nyugalom és erő

Hatásai:
- nyugtató hatású
- segít megbirkózni a stressz káros hatásaival és azok következményeivel
- hozzájárul a szorongás és a depresszió megelőzéséhez
- csillapítja a pánikrohamokat
- támogatást nyújt a függőségek (alkohol, dohányzás) leküzdéséhez
- segít, hogy rátaláljunk a lelki békére és kiegyensúlyozottságra
- élesíti az érzékeket és az éberséget
- javítja a szervezet kognitív funkcióit
- rendkívül jól alkalmazható a nemkívánatos szájüregi baktériumok eltávolításában

A széles körben elterjedt civilizációs betegségek közös nevezője vitathatatlanul a stressz. Olykor nyilvánvaló okként, máskor együttható vagy súlyosbító tényezőként tűnik fel. Jelen van a migréntől kezdve, a pszichiátriai betegségeken, a szívproblémákon, az emésztési panaszokon át, egészen a cukorbetegségig – számtalan egészségügyi problémánál.

A stressz olyan, mint a tűz: jó szolga, de rossz úr. Ha eláraszt minket, ha kicsúszik az ellenőrzésünk alól, össze kell szednünk minden erőnket és akaratunkat, hogy mentsük az életünket.

A belső nyugalom és a kiegyensúlyozott lelkiállapot felé vezető úton segítséget nyújthat nekünk az ENERGY cég új terméke, a RELAXIN.

MEGVÁLTOZOTT A VILÁG

A stressz ugyanakkor igen fontos pozitív szerepet is betölt. Eredeti evolúciós feladata az volt, hogy felkészítse a szervezetet a kritikus helyzetekre, illetve hogy mérhetetlen fizikai teljesítményre sarkallja a testet. Az emberiség történelmének hajnalán talán éppen a stressz mentette meg az embereket az éhhaláltól.

Hormonális reakciókkal pumpálta a kortizolt és az adrenalint a bokrok mögött rejtőző őseink ereibe, hogy a megfelelő pillanatban képesek legyenek megfeszíteni izmaikat, és el tudják ejteni a szezon első mamutját. A stressz készít fel bennünket a harcra, egyszersmind lehetővé teszi a kivételes fizikai és szellemi teljesítményt. Csakhogy egyszer minden harc véget ér, a hormonszintek egyensúlyba kerülnek, a szervezet ismét általános üzemmódba kapcsol, és megkezdi a regenerációt.

Ez a mechanizmus több ezer éven át hibátlanul működött, ám később fordulat következett be. Olyan rövid idő alatt, ami az emberiség fejlődése szempontjából csak szemhunyásnyi, az ember környezetének jellege teljesen megváltozott. Számunkra eddig ismeretlen kihívásokkal kell szembenéznünk, miközben nincs elég időnk arra, hogy alkalmazkodjunk ezekhez a változásokhoz. Ráadásul értelmi síkon képtelenek vagyunk feldolgozni és megérteni az ebből eredő következmények hatásait.

Így a testünk szó szerint fuldoklik a stressz paradoxonban. Az ember életében eredetileg csak néhány tucat stresszt okozó tényező (stresszor) volt, napjainkban azonban már több ezer vagy százezer ilyen faktorról beszélhetünk. Ezekkel mindennap, sőt olykor minden órában szembenézünk.

Testünk ilyenkor feszült, éber állapotba kerül, készen áll a vad azonnali elejtésére. Dehát nincs mit elejteni... Az ellazulás helyett újabb stresszes pillanatok következnek, és sok esetben még a minimális fizikai aktivitásra sem vagyunk képesek.

ELSŐSEGÉLY TESTNEK ÉS LÉLEKNEK

A RELAXIN két rendkívül hatékony természetes növényi kivonat egyedülálló kombinációja. A liliomfa (magnólia) kérgének és a kudzu gyökerének kivonatát tartalmazza. Mindkét hatóanyagot olyan kivételes módszerrel nyerik ki a növényekből, amely a hagyományos vízbázisú extrakciót ötvözi az alkoholos extrahálással, és a végeredmény rendkívül magas hatóanyag-koncentráció. A készítmény valóban rendkívül nagy mennyiségben tartalmazza a hatóanyagokat, sokkal nagyobb koncentrációban, mint a hagyományos kivonatok.

LILIOMFA

Első pillantásra bolygónk legbájosabb, egyben legidősebb fája. Virágának illata jellegzetesen intenzív, édes és egyben friss – a jázmin és a narancsvirág keverékének illatára emlékeztet. A liliomfa illata állítólag romantikus álmokat hoz, gyengédséget és szeretetet ébreszt bennünk, és virágnyelven hívja fel a figyelmet az ártatlanságra és a bájra.

A liliomfa Kelet-Ázsiában ősrégi kultúrnövénynek számít. A jülan liliomfát például “templomfaként” tisztelték már a Tang-dinasztia (618-908) idején is. A kínaiak számára a női szépség, a tisztaság és az édes íz szimbóluma. Japánban viszont a buddhizmus VII. századi terjedésével találta meg magának az utat a kertművészethez, az irodalomhoz és a festészethez.

Ám csak kevesen tudják, hogy a liliomfa egyúttal rendkívül hatékony gyógynövény. Főleg a hagyományos kínai és japán orvoslásban használják már évszázadok óta. Legfőbb hatóanyagai a magnolol és a honokiol. A liliomfa számos gyógyhatása közül az antioxidáns és a nyugtató hatás a legfigyelemreméltóbb, de a kognitív (megismerő) funkciókra – figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodás – kifejtett jótékony hatása is rendkívül jelentős. Klinikai tanulmányok szerint hatása a benzodiazepinek hatásához hasonlítható, de a mesterségesen szintetizált anyagokkal szemben a liliomfa természetes formájú hatóanyagai nem toxikusak, nincs semmilyen nemkívánatos mellékhatásuk.

Érdekességképpen érdemes megemlíteni még a szájüreg baktériumainak normalizálására kifejtett, rendkívül alaposan dokumentált hatásait. Klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy általános szájöblögetéssel 30 perc alatt kétharmadával csökkent a nemkívánatos baktériumok mennyisége a szájüregben, míg koncentrált kivonat alkalmazása mellett ez az arány elérte a 99%-ot! A liliomfa kivonata ezért kiválóan használható a fogszuvasodás vagy a nemkívánatos szájüregi diszkomfort érzés megelőzésében.

KUDZU

1867-ben az Egyesült Államok partjainál kikötött egy japán kertészeket is szállító hajó. Az új állam megszületése századik évfordulójának tiszteletére megrendezett kiállítás alkalmából a japán kormány úgy döntött, hogy orientális kert kiépítésével köszönti a jeles eseményt. A kiállítás egyik vezérmotívuma épp a nagy levelű, csodálatosan illatozó virágokkal megáldott kudzu (Pueraria lobata) volt. És a kudzu elvarázsolta az amerikaiakat.

A Távol-Keletről származó növény igen gyorsan meghonosodott az USA délkeleti területein, Karolina állam déli és északi részén, valamint Alabamában és Georgiában, ahol az életfeltételek ideálisak voltak számára. Azóta már több mint száz év telt el, és közben bebizonyosodott, hogy ez a gyönyörű növény egészségvédő hatásai miatt is érdemes a figyelemre.

A kudzu gyökere akár 12%-ban is tartalmazhat izoflavonoidokat, főleg daidzint, daidzeint és diacetil-puerarint. Legnagyobb részben azonban – akár 80%-ban is – értékes puerarint tartalmaz, amely többek között serkenti a boldogsághormonként ismert szerotonin termelését. Ezenkívül jótékonyan hat az idegrendszerre, javítja az agyi idegingerület-átvitelt. Támogatja a lelki kiegyensúlyozottságot, korlátozza a hangulatingadozást.

Mindemellett képes enyhíteni a függőséget, főleg alkoholizmus és dohányzás esetén. Az amerikai Alternative Medicine Review című magazinban 2000 augusztusában ismertették a dr. Scott Lukas (az Amerikai Nemzeti Alkoholellenes Intézet munkatársa) vezette vizsgálatot, amelyben 70, alkoholizmusban szenvedő embert kezeltek kudzu gyökér segítségével. A kezelés első két hetében minden résztvevő arról számolt be, hogy csökkent az alkohol iránti vágya, miközben semmiféle mellékhatást nem tapasztalt.

Nikotinfüggőség kezelése

A harvardi kutatók és a párizsi Hospital Bichat szakembereinek véleménye szerint a kudzu a nikotinfüggőség gyógyításában is remekül hasznosítható. A tudományos kutatások alapján a nikotin az emberi szervezetben az ún. nikotinreceptorokon keresztül fejti ki hatását. Ha egy dohányos felhagy a dohányzással, ezek a receptorok hirtelen kihasználatlanná válnak, ezért az érintett nyugtalan és ingerlékeny lesz, kialakulnak nála az elvonási tünetek. Kutatások szerint a kudzuban levő hatóanyagok (kiváltképpen az izoflavonok) azonnal elfoglalják a szabad receptorokat, így enyhítik az elvonási tüneteket, és megkönnyítik a leszokást.

A RELAXIN mindkét hatóanyagot tartalmazza, mégpedig olyan arányban, hogy szinergikus hatásuk a lehető legerősebb legyen. Testünket megnyugtatja, ám eközben készenlétben tartja az éles elmét. Segít leküzdeni a stressz legkülönbözőbb fajtáit. Hatékony segítséget nyújt szorongás és lelki nyugtalanság esetén.

Várjuk szeretettel az Energy Klubokban!
Tel.: 06 1 354 0910

Email: info@energyklub.hu

 


ÚJ Energy Klub nyílt Veszprémben

A veszprémi ENERGY klub új címe: Szeglethy utca 1., Belvárosi üzletház (ahol a Padmaház is működött). Klubvezetők: Vértes Andrea (tel.: 06 30 994-2009) és Török Tamás (tel.: 06 30 482-3233).

Nyitvatartás: Hétköznapokon 9–17 óra között.

Várjuk szeretettel!

 

 

NEM MINDEGY, HOGY DOKTOR VAGY ’DOKTOR!

Észrevette a két szó közötti különbséget? Nem? Pedig a második előtt van egy apró vonás, azaz aposztróf.

Ez lenne hivatott jelezni, hogy NEM orvossal állunk szemben!

Sajnálatos módon egy joghézagot kihasználva megjelentek az alternatív tudományok ’doktora és egyéb titulust viselők, rengeteg embert becsapva, megtévesztve a ’doktor szó használatával.

A Szövetség több fronton vette fel a harcot ez ellen a megtévesztés ellen.

Fontosnak tartjuk, hogy mindenki tudjon az “idézőjeles doktorokról”, illetve arról, hogy alaposan meg kell nézni, ha gyógyítót választunk, hogy ne legyünk az áldoktorok áldozatai. Másrészt szeretnénk elérni a joghézag megszüntetését, hogy a törvényi szabályozás pontosabban körülhatárolja, szigorítsa a doktor szó használatát, hogy a továbbiakban nagyravágyó természetgyógyászok, masszőrök ne biggyeszthessék a nevük elé a ’dr. rövidítést.

A Szövetség állásfoglalását a ’doktorokkal kapcsolatosan a weboldalunkon olvashatja: http://www.termeszetgyogy.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=568

 

Forrás: Magyar Természetgyógyászok Szövetsége
(Hírmondó 2013. augusztusi száma)