Energy Top
Miután Fleming felfedezte a penicillint, olyan idők következtek, amikor azt hittük, kiirthatjuk a baktériumfertőzéseket. A kristályos penicillin néhány tízezer egysége legyőzte a fertőző agyhártyagyulladást, a torokgyulladást, a tüdőgyulladást.
Több mint fél évszázad elteltével mindinkább látható, hogy a természet megállította az antibiotikumos egyensúlyvesztést, sőt a mikrobák kezdenek a harcban felülkerekedni. Az egyre drágább, mérgezőbb és „hatékonyabb” mesterséges antibiotikumok immár gyakran hatástalanok. Csodálkoznak? Hiszen bármilyen hőemelkedést, köhögést, légcső- vagy orrgarathurutot, esetleg náthát ma antibiotikumok segítségével „likvidálnak”. Ugyanakkor a megfázásos betegségek többsége vírusos eredetű!
Ennek az „antibiotikus felelőtlenségnek” az eredménye az allergia szaporodása, a mikrobák gyógyszerekkel szembeni ellenálló képessége. Világos, hogy az antibiotikumok használatát szigorúan meg kell gondolni, ha ezt a hatékony gyógymódot nem akarjuk egészen elveszíteni. Úgyhogy ideje új utakat keresni. Ezek közül az egyik lehet az ENERGY.