Az összpontosítás 10 leghatékonyabb módszere 

Az összpontosítás képessége a nagy gondolkodók egyik legalapvetőbb jellemzője. Energiánk egy irányba való összpontosítása jelenti a siker kulcsát az élet minden területén.

Használja ki Ön is a természet erejét! Az Energy ismeri a receptet, és meg is osztja Önnel.

Az alább ismertetett eljárások, valamint a testét és lelkét is felfrissítő természetes gyógynövény-koncentrátumok kombinációjával Ön biztosra mehet, sikere garantált. 

Ön szerint mennyivel lehetne sikeresebb az életben, ha például képes lenne 5 órán keresztül, szüntelenül egyetlen dologra koncentrálni? Váš prehliadač možno nepodporuje zobrazenie tohto obrázku. Alábbi összeállításunkból megismerheti az összpontosítás 10 leghatékonyabb módszerét. 

  1. Foglalkozzon azzal, végezze azt, amit szeret, ami szórakoztatja. Ez a módszer a legfontosabb az összes közül. Hiszen mennyivel könnyebb azokra a dolgokra koncentrálni, amelyek őszintén érdekelnek és szórakoztatnak minket. Ahhoz, hogy legfőképpen azzal foglalkozhasson, amivel valóban szeretne, egyetlen dolgot szükséges tennie: döntenie kell. Határozza el magát, hogy ezentúl csak olyan dolgok lesznek az életében, amelyek szórakoztatják és érdeklik Önt, vagy legalábbis olyanok, amelyek szorosan kötődnek ezekhez a tevékenységekhez. Persze továbbra is akad majd olyan tevékenység az életében, amelyet nem szórakozásból kell elvégeznie, de nem mindegy, hogy ezeknek az aránya 80 vagy csupán 10 százalék.
  2. Határozza meg, mi az, ami leginkább kizökkenti, és próbálja meg ezt a tényezőt kizárni az életéből. Az nem gond, ha egy pillanatra kizökken, és nem összpontosít. Az a gond, ha a koncentrációját nem oda irányítja, ahová kellene. Fogalmazza meg, mik azok a dolgok, amelyek leginkább elterelik a figyelmét, és tegyen meg mindet, hogy ezeket eltüntesse. Ez nem azt jelenti, hogy ha sokszor csörög a mobilja, akkor azonnal bele kellene dobnia a vízzel teli kádba. J Kezdetnek az is elég, ha kikapcsolja. Szakadjon el az Internettől, ha órákon át szokta böngészni az oldalakat. De ezt ne azonnal, most kezdje, előbb olvassa végig az ajánlatunkat… J
  3. Tartsa szem előtt, hogy mik a céljai. Ezt a pontot kapcsolja össze az előzővel. Írjon egy listát azokról a teendőkről, amelyeket el kell végeznie, mondjuk a következő 2 órában. Ezt a listát helyezze azon dolgok közelébe, amelyek a legtöbbször elterelik a figyelmét. Ha például imád aludni, és sokszor ledőlne egy kicsit, helyezze a teendők listáját az ágyra. Ha szeret az e-mailjei között nézelődni, rakja ki a listát a monitorra háttérképként. Ha folytonosan a mobilját lesi, mentse el a listát a telefonjába stb. Legyen a teendők listája mindig a keze ügyében, hogy tudja, mire is kell koncentrálnia.
  4. Tartson szünetet. Ön nem egy gép. Agyának és testének is szüksége van pihenésre. Ezzel mindannyian tisztában vagyunk. A legtöbb ember azonban nem tudja, hogyan kell jól pihenni. Próbáljon ki újabb meg újabb módszereket agyának és testének pihentetésére. Minél megfelelőbb módját választja a pihenésnek, annál több ereje lesz újra belevágni a teendőkbe. Tegyen fel magának egy kellemes zenét, nézze meg kedvenc sorozatát, tornázzon egy kicsit.
  5. Váš prehliadač možno nepodporuje zobrazenie tohto obrázku. Eddze a koncentrálóképességét. Több gyakorlat is létezik a koncentrálóképesség erősítésére, edzésre. Mutatunk most egy rendkívül egyszerű gyakorlatot, úgyhogy koncentráljon! JVáš prehliadač možno nepodporuje zobrazenie tohto obrázku. Mostantól kezdve csak arra irányítsa a figyelmét, amivel éppen foglalkozik. Kézmosáskor például figyeljen a víz hangjára és hőmérsékletére. Ha ebédel, összpontosítson az étel ízére vagy az étkezés közben hallgatott zene dallamára.
  6. Motiválja magát! Ha él-hal azért a tevékenységért, amit éppen végez, elég nehezen szakad majd el tőle.
  7. Jegyezze fel papírra a gondolatait! Legyen Önnél mindig valami noteszféle. Azaz papír és ceruza vagy notebook. Ha érdekes, fontos gondolata támad, jegyezze fel gyorsan, majd ne is foglalkozzon vele tovább. Az elme ugyanis szeret a meg nem oldott, be nem fejezett dolgokra koncentrálni. Azzal, hogy gondolatát papírra vetette, azt üzente elméjének, hogy nyugodt lehet, mert az adott dologgal később egész biztosan az eszébe jut.
  8. Rakjon rendet maga körül! Minél több dolog van a látószögében, annál több minden tudja elterelni a figyelmét. Munkaterülete (legyen az akár otthon, akár a munkahelyén) közvetlen közelében a lehető legkevesebb dolgot tartsa.
  9. Veszítse el az időérzékét! Talán csak a kaszinó az egyetlen olyan hely a világon, ahol tulajdonképpen nincs óra. Gyakran az is előfordul, hogy a vendég ki sem lát a kaszinó ablakán, nehogy észrevegye, hogy már sötétedik. A vendég ily módon elveszíti az időérzékét, és csak a szórakozásra, főként pedig a pénzköltésre összpontosít. Próbálja elveszíteni időérzékét munka közben Ön is. Most azonban mindenféle kockázat nélkül. J Dugjon el minden órát. Ha csak meghatározott ideig dolgozhat, állítsa be mobilja ébresztőjét. Figyelje meg, nem érzi majd, hogy állandóan az órát kell lesnie. Mobilja magától a tudtára adja, mikor kell letennie a lantot.
  10. Tudja meg, mi az, ami valóban alapvetően fontos! Legyen tisztában vele, és ne feledje, mi az, ami a legértékesebb az életében. Váš prehliadač možno nepodporuje zobrazenie tohto obrázku. Amikor úgy érzi, hogy kizökkent, nem figyel oda eléggé, kérdezze meg magától: Mire kellene most összpontosítanom?

Posztoljon minket a közösségi oldalakon

Soha ne kételkedjen abban, hogy a nyitott emberek kis csoportja képes megváltoztatni a világot. A történelem során valójában csakis ilyen kis csoportoknak sikerült bármilyen változást elérniük.