Inovatívnosť a spotrebiteľská užitočnosť výrobku spočíva v spojení enzýmov mladého jačmeňa s nutričnými látkami, vitamínmi a minerálmi sladkovodnej riasy do jedného prípravku v užívateľsky výhodnej forme – v tabletách. Obidve substancie sú produktom prísne ekologického spôsobu pestovania a správnej výrobnej praxe. Ich uchovávanie v inertnom obale (sklo) zachováva ich maximálnu nutričnú biologickú hodnotu. Tento produkt sa zaraďuje do skupiny “zelených potravín”.
O zelených potravinách sa už povedalo a napísalo veľa, preto si pripomenieme len tie najdôležitejšie fakty. V dôsledku rozvoja euroamerickej civilizácie a v posledných rokoch aj svetového globalizačného procesu sa od základu mení spôsob života človeka – a aj jeho priority. Tisícročný lopotný “boj o zrno” nahrádza najprv mechanizácia a potom aj chemizácia poľnohospodárskej výroby, vrátane genetickej manipulácie plodín. Dôsledkom tohto procesu je ľahká dostupnosť kaloricky bohatej stravy (tak lacnej, že vznikajú prebytky, s ktorými si niekedy nevieme rady), na druhej strane drastický úbytok biologicky aktívnych látok v potravinách. Poslednú ranu biologickej využiteľnosti stravy dáva potravinársky priemysel so svojimi konzervantmi a technologickými postupmi, ktoré podstatne (na základe dopytu marketingu potravinárskeho obchodu) predlžujú použiteľnosť potravín. Tým, že sú v potravinách potlačené alebo zničené prirodzené enzýmy a ďalšie biologické nutrienty, preťažuje sa metabolizmus v ľudskom tele a oslabuje sa imunita. Preto sme v posledných desaťročiach svedkami prudkého rastu civilizačných ochorení, medzi ktoré zaraďujeme srdcovo–cievne choroby, alergie, diabetes II. typu, kĺbové a nervové degeneratívne ochorenia a v neposlednom rade obávané zhubné nádory. Podľa výskumov anti–aging medicíny (medicína proti starnutiu) sú za tieto choroby zodpovedné predovšetkým dva faktory: tzv. oxidatívny stres (poškodzovanie bunkovej DNA voľnými radikálmi) a chronický zápal. Oba faktory sa dajú ovplyvniť stravovacím a pohybovým režimom.
Ako teda získať pre telo potrebné biologické nutričné látkyfl
Cesta je dvojaká. Buď konzumáciou biopotravín alebo cestou kvalitných potravinových doplnkov. U biopotravín je zatiaľ niekoľko problémov. Malá dostupnosť v obchodnej sieti, úzky sortiment a vysoká finančná náročnosť. U výrobcov potravinových doplnkov môže byť problémom serióznosť pri získavaní surovín, technológia výroby a skladovanie výrobkov, keď cesta nízkych nákladov vedie aj k nízkej kvalite prípravkov. Po viac ako 10 rokoch skúseností vieme, že produkty firmy Energy sú naozaj kvalitné a účinné. Spojenie enzýmov, aminokyselín, vitamínov, stopových prvkov a ďalších biologicky aktívnych látok v prípravku Spirulina Barley predstavuje významnú pomoc enzymatickému systému ľudského tela, uľahčuje metabolické pochody a bez preháňania sa dá povedať, že pozitívne ovplyvňuje činnosť každej bunky ľudského tela. Popis priaznivých účinkov na jednotlivé telové systémy by rozsahom vydal na objem celej brožúry a je nad rámec tohto článku. Vo všeobecnosti sa prípravok dá odporučiť nielen u všetkých vyššie vymenovaných skupín civilizačných ochorení, ale aj ako predoperačná príprava pri pooperačných stavoch, v rekonvalescencii a tiež ako súčasť preventívneho prístupu u onkologicky chorých po klasickej liečbe.
Čo povedať na záverfl
Užívanie prípravku Spirulina Barley predstavuje jednoduchý a pritom účinný spôsob, ako preventívne a niekedy aj “liečebne” pôsobiť na ľudský organizmus človeka dnešnej doby, vystaveného vysokému životnému tempu, stresu a nekvalitnej strave. Všetci predsa chceme byť zdraví.
MUDr. Bohdan HALTMAR
Nikdy nepochybujte o tom, že malá skupina otvorených ľudí môže zmeniť svet. V skutočnosti je to to jediné, čo ho naozaj mení.