Cukorbetegség


A cukorbetegség (diabetes mellitus,DM ) súlyos anyagcserezavar, amitelégtelen inzulinkiválasztás, csökkentinzulintevékenység, illetve inzulinrezisztenciaáltal okozott cukormetabolizmus-zavarralkísért krónikusan magas vércukorszint(hiperglikémia) jellemez. A hiperglikémiakövetkeztében a glükóz csak nehezen képesbejutni a szervezet sejtjeibe.

A cukorbetegség (diabetes mellitus, DM) súlyos anyagcserezavar, amit elégtelen inzulinkiválasztás, csökkent inzulintevékenység, illetveinzulinrezisztencia által okozott cukormetabolizmus-zavarral kísért krónikusan magas vércukorszint (hiperglikémia) jellemez. A hiperglikémiakövetkeztében a glükóz csak nehezen képes bejutni a szervezet sejtjeibe.

Előfordulása

A cukorbetegség a kóros elhízással együtt a világ leggyakoribb betegségei közé tartozik. A diabéteszes betegek száma napjainkbanmegközelítőleg 190 millió, és egyes szakemberek feltételezései szerint ez a szám 2014-re 320 millióra emelkedik.


A betegséget előidéző okok szerinti felosztás


Az I. típusú DM autoimmun betegség, amely a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteinek immunológiai hatásra végbemenő szerkezetimegváltozása (destrukciója) következtében alakul ki, és amelynek során a szervezetben megszűnik az inzulintermelés.
Általában gyermekésfiatal felnőttkorban alakul ki.
A II . típusú DM kialakulásának oka az inzulintermelés csökkenése és a sejtreceptorok inzulinnal szembeni rezisztenciája, miközben mindkétmechanizmus jelen van a szervezetben. Időskori cukorbetegségnek is nevezik. A két különböző típusú cukorbetegség az állapot súlyosságában különbözik.

Az I. és II . típusú DM kialakulásának okai

Az I. típusú DM kialakulásának leggyakoribb okai:
1. külső környezet tényezői: a tehéntejben található fehérjékvalószínűsíthető hatása
2. genetikai okok
3. vírusfertőzések következményeként: gyakran jelentkezikgyermekeknél kanyaró és bárányhimlő után

A II . típusú DM esetében:
1. genetikai hatások – mások, mint az I. típusú DM-nél
2. kóros elhízás
3. mozgáshiány
4. dohányzás
5. stressz

Azokat a kockázati tényezőket, amelyek gyakran együttesen fejtik ki hatásukat, és idejekorán érelmeszesedéshez, esetleg II. típusúDM-hez vezetnek, összefoglaló néven metabolikus szindrómának nevezzük. Ez súlyos gyulladásra hajlamosító, véralvadást növelő(prokoagulációs) és artériaszklerózist okozó (proaterogén) állapot. Elégtelen zsíranyagcserét (zsírmetabolizmust), megnövekedetthúgysavszintet, hasi (abdominális) elhízást, magas vérnyomást és magas vércukorszintet (hiperglikémiát) okoz.

 

Tünetek

A cukorbetegség tünetei: szomjúság, gyakori vizelés (polyuria), túlzott szomjúságérzet (polydipsia), valamint ezzel összefüggő fokozottfáradékonyság. Olykor étvágytalanság és súlycsökkenés is jelentkezhet. Vannak esetek, főleg a betegség kialakulásának kezdetiszakaszában, amikor a tünetek nem jelentősek, és a beteg ezért nem is tartja azokat komoly tüneteknek, és nem vesz róluk tudomást.Emiatt valószínűleg sok II. típusú cukorbetegségben szenvedő személy nem is tud a betegségéről, nem diagnosztizálták nála a bajt, ezértnem is kezelik, így a betegség szabadon „fejlődhet”. Ilyen esetekben a diagnózist rendszerint már csak a súlyosabb szövődmények (pl.infarktus) megjelenésekor állítják fel.

Diagnosztika

A cukorbetegség diagnózisa akkor jön szóba, ha a cukorszint, azaz a glikémia egyenlő 11,1 mmol/l értékkel vagy magasabb annál(éhgyomorra, esetleg étkezés után) egy vizsgálat során. Amennyiben a glikémia többszöri vizsgálat után is 5,6-6,99 közötti értékeket mutatéhgyomorra, akkor érdemes elvégezni a keményítő terhelési tesztet.

A cukorbetegség szövődményei (komplikációk)

A) akut szövődmények
» hipoglikémia, azaz csökkent glükózkoncentráció a vérben (3,6 mmol/l-nél alacsonyabb). Ez az inzulinos kezelés egyik leggyakoribbszövődménye, amely különböző szintű tudatzavart vagy akár kómát is okozhat.
» hiperglikémia, azaz magas vércukorszint, amit a szervezet folyadékvesztése (dehidratációja), különböző fokú sav–bázisegyensúlyzavar és különböző szintű tudatzavar vagy akár kómás állapot is kísérhet.

B) krónikus szövődmények
» az érrendszer és az idegrendszer, valamint az érintett szervek (szív, vese, szem, láb) károsodása miatt leggyakrabban kialakulószövődmények, például magas vérnyomás, akut infarktus, agyvérzés, diabéteszes láb
» szemproblémák, például retinopátia: különböző fokú retinakárosodás, vakság veszélye
» vesebetegség (diabéteszes nefropátia): a vese kisereinek károsodása, amely akár veseelégtelenséget is okozhat
» diabéteszes neuropátia – az agyon és a gerincvelőn kívüli idegrostoknak a perifériás idegek elégtelen tevékenységével kísértkárosodása, amely jelentős mértékben hozzájárul az ún. diabéteszes láb kialakulásához. Ez utóbbi a láb mélyen elhelyezkedőszöveteinek károsodását jelenti, amely akár a sérült terület amputálásához is vezethet.
» szív-érrendszeri szövődmények (kardiovaszkuláris komplikáció) – magas vérnyomás, infarktus, agyvérzés. Ezek a legsúlyosabb,életveszélyes komplikációk. 

 

Hagyományos gyógymód


a) Gyógyszermentes kezelés
A gyógyszermentes kezelés elválaszthatatlan része minden cukorbeteg, azaz az I. típusú cukorbetegségben szenvedők terápiájának is.Helyes életmóddal kapcsolatos intézkedéseket foglal magába, így a megfelelő testmozgás (fizikai aktivitás) kiválasztását, a dohányzáskerülését, továbbá diétás étrend összeállítását, amit személyre szabva, az életkor és a munkavégzés figyelembevételével kell meghatározni.Szükség esetén mindez kiegészítendő a megfelelő gyógyszeres kezelés kiválasztásával.

b) Gyógyszeres kezelés

I.  típusú DM: – inzulinterápia, a cukorbetegség kezelését szakemberre (diabetológusra) kell bízni
II . típusú DM: – különböző hatékonyságú szájon át szedett (perorális) antidiabetikumok (PAD):
1. olyan gyógyszerek, amelyek növelik a szövetek inzulinnal szembeni érzékenységét – biguanidok (metformin), glitazonok
2. olyan gyógyszerek, amelyek fokozzák az inzulin kiválasztását (szekrécióját), vagyis javítják az inzulin felszabadulását ahasnyálmirigy béta-sejtjeiből (sulfonylurea derivátumok, pl. glimepirid)
3. inkretinek (hormonjellegű anyagok, amelyeknek nagy jövőjük van a II. típusú DM gyógyításában): a test saját anyagai, amelyekszabályozzák a hasnyálmirigy működését.A cukorbetegség és az Energy által kínált gyógynövények 


A cukorbetegség és az Energy által kínált gyógynövények, étrend-kiegészítők


Az Energy készítményei hathatós kiegészítői a cukorbetegség hagyományos gyógymódjának. Elsősorban azzal segítenek, hogyharmonizálják a szervezet működését, előnyösen hatnak a test ásványianyag-gazdálkodására, és jótékonyan befolyásolják a redoxi(oxidációs-redukciós) folyamatokat, amelyek károsítják az érfalakat, és a fent említett súlyos szövődményekhez vezetnek.


Főbb készítmények

Renol gyógynövény-koncentrátum

- erősíti és regenerálja a vesét, illetve a veseműködéssel kapcsolatban álló

egyéb szöveteket (csontok, fogak, haj). Mivel a csontritkulás elsősorban az idősebbeket érinti, a Renol adagolásával szerfelett óvatosan kell bánnunk (tekintettel a reverz reakció lehetőségére). Kezdjük tehát naponta 3x1 cseppel, majd folyamatosan növeljük az adagot. A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele elengedhetetlenül fontos. Csak tiszta, szénsavmentes vizet szabad fogyasztani, semmiképpen sem CO2-vel (szén-dioxiddal) dúsított vagy
más módon előkezelt italokat. A készítmény regeneráló hatásának
növelése céljából alkalmazható az Artrin krém (bioinformációs gyógynövénykrém) – mégpedig a vese és a húgyhólyag energetikai pályáján. A boka köré kenve hatékonyan stimulálja a veseműködést,
a gerincbe bemasszírozva csillapítja a fájdalmat.


A King Kong gyógynövény cseppek

- támogatja többek közt a csontok, a porcok és az izmok optimális állapotát, működését. Fokozza az életerőt (vitalizál), kiegyensúlyozza a hormonrendszer működését. Kalciumpótlás céljából (emellett más, a csontanyagcserét támogató nyomelemek pótlásaként) javasoljuk a Fytomineral használatát. Az elemek kolloid oldatának szervezeten belüli felszívódási mértéke eléri a 98%-ot, ami fokozott gyorsaságot és hatékonyságot jelent, különösen az idősebb betegeknél.

Skeletin kapszula


- tintahal (szépia) csontját, kollagént, mangánt, tengerihal- olajat, csalánt és csipkebogyó-kivonatot tartalmazó, bioinformációs készítmény. Kalciumot és további nyomelemeket biztosít a csontok számára, méghozzá biológiailag elérhető és feldolgozható formában. Emellett D-vitamin- és kollagénforrás a szervezet számára, ezért jótékonyan hat az ízületi porcokra. Sokat segít ízületi kopás (arthrosis) esetén is, amely sokszor a csontritkulás egyik kísérőbetegsége. Hosszú távú használatra ugyancsak alkalmas.

Vitamarin

A tengerihal-olaj kapszula tartalmaz szerves jódot, valamint D- és E-vitaminokat, melyek szintén hozzájárulnak az egészséges szervműködéshez, csontképzéshez.

Kiegészítő készítmények


A hatóanyagok bőrön és nyálkahártyán át történő felszívódását remekül kihasználhatjuk fürdés és fogmosás közben.

Biotermal fürdősó

- kíméletes technológiai eljárással nyert fürdősó a podhájskai hőforrásból.
A forrás vizének összetétele hasonló a Holt-tenger vizének összetételéhez.

Probiosan és Probiosan Inovum

A probiotikumok csoportjába tartozó készítmények. Olyan „jótékony” baktériumokat tartalmaznak, amelyekre feltétlenül szükségünk van a megfelelő élethez. A PROBIOSAN INOVUM-ban ráadásul az immunitás szempontjából felettébb fontos kolosztrum is megtalálható, azaz olyan előtej, amellyel az emlősöket születésük után édesanyjuk táplálja, és amely szó szerint tele van ellenanyagokkal, valamint olyan összetevőkkel, amelyek részt vesznek a test védekezőképességének kialakításában.A készítményekben levő baktériumokra – jó tudni, hogy a PROBIOSAN INOVUM a jótékony bélbaktériumok lehető legszélesebb spektrumát tartalmazza – minden antibiotikum-kúra után szükségünk van, illetve minden olyan esetben, ha felmerül a bélmikroflóra egyensúlyi állapotának felborulása.
Általános érvénnyel elmondható, hogy a bélrendszer immuntevékenysége (igen, a beleknek is nagyon fontos szerepük van) a bennük található baktériumoktól függ. Éppen ezért immunprobléma esetén erre az összefüggésre is gondolnunk kell.

Fontos továbbá az immunrendszerünk „edzése”.
A szervezet az éppen aktuális szükségletei szerint dönti el, hogy hova és mennyi energiát küldjön, és hogy miként fog vele gazdálkodni.

Vásarlás

Klubtagsági regisztráció:
Legyen Klubtag ott, ahol a természet gyógyít! Több információ itt.

HOGY MIÉRT ÉRI MEG NÁLUNK KLUBTAGNAK LENNI?
1. Kedvezményesen vásárolhatja meg világszínvonalú, a hagyományos kínai orvoslás és a modern tudományok szintézisén alapuló készítményeinket, így könnyebben tehet a saját maga és környezete egészségért.
2. Ingyenes szaktanácsadásra nyílik lehetősége képzett terapeutáinkkal.
3. A VITAE magazin egyéves előfizetése (a magazin évente tízszer jelenik meg, és a lapot közvetlenül az Ön címére postázzák), valamint a szükséges információkat tartalmazó nyomtatványok, katalógusok biztosítása.
4. Mindemellett Ön részt vehet a klubok által szervezett rendezvényeken, megbeszéléseken, előadásokon, konzultációkon.
5. Nem utolsó sorban pedig tagjává válik az "Energy-családnak", ahol mindig támaszra lel, legyen szó bármilyen megpróbáltatásról az életében.

Az ENERGY közössége közel 8000 tagot számlál Magyarországon, akik a klubokban és az online térben is összetartó csapatot alkotnak. Hírleveleinkben (feliratkozás a honlapunkon itt) mindig az aktuális akciókról és eseményekről is értesülhet.

Kövessen bennünket a Facebookon oldalon a naprakész informácioókért, speciális tartalmakért!

Az ENERGY Magyarország Youtube csatornán meghallgathatja az elmúlt évek konferenciáinak és előadásainak szakmai anyagát. Ezeken a felületeken keresztül egy gombnyomással megoszthatja az információkat ismerőseivel, könnyedén építhet új üzleti kapcsolatokat, dinamikusan fejlődő vállalkozást, miközben számtalan embernek segíthet egy egészségesebb, harmonikusabb élet kialakításában.

Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin
Vitae Magazin

Posztoljon minket a közösségi oldalakon

Soha ne kételkedjen abban, hogy a nyitott emberek kis csoportja képes megváltoztatni a világot. A történelem során valójában csakis ilyen kis csoportoknak sikerült bármilyen változást elérniük.