A második agy – gondolkodjunk a bélrendszerünkkel!

Most biztosan azt gondolják, hogy megőrültem, de gondoljanak csak bele: bélrendszerünkben több millió idegsejt található. Bélcsatornánk felületén (amit ha kiterítenénk, nagyjából egy teniszpálya nagyságú területet kapnánk) kifinomult és ügyes analizátor, az ún. ENS működik. Mi is ez tulajdonképpen? Szervezetünknek minden táplálékot, ami áthalad a bélcsatornán meg kell emésztenie. Ehhez a táplálékok egyes alkotóelemeit lebontani képes anyagok speciális koktéljára van szüksége. Pontosan milyen anyagokról is van szó? Nos, azt a bélidegrendszer, röviden az ENS (enteric nervous system) határozza meg.A bélrendszerben található idegek kiterjedt hálója közvetlen kapcsolatban van az emésztőrendszer szerveivel, és természetesen a központi idegrendszerrel, azaz az aggyal is. Ami a két idegrendszer közti kommunikációt illeti, kutatások bizonyítják, hogy az ingerület átvitel 90%-ban a bélrendszertől halad a fej felé és csak 10%-ban fordítva.

Ez elég botrányos információ, hiszen ez azt jelenti, hogy a beleinkben uralkodó állapotok befolyásolják a gondolkodásunkat! Mindenesetre kijelenthető, hogy ha a bélrendszerünkben minden rendben van, nyugodtak és elégedettek vagyunk. Idézzék csak fel, hogyan érzik magukat egy finom, egészséges étel elfogyasztása után. Viszont, ha túl sok cukorral és felesleges kémiai anyaggal terheljük bélrendszerünket, úgy érezzük magunkat, mint akit megmérgeztek. Tehát nem csak „azok vagyunk, amit megeszünk”, de aszerint is gondolkodunk, amit elfogyasztunk.

ELLENSÉGES ÉRZELMEK
Hány ingerült megjegyzés hangzott el a vér glikémiás szintjének megemelkedésekor? Mennyi agresszió született már túlevés vagy éppen hosszú ideig tartó éhezés következtében? Hány olyan kapcsolat van a világon, ami még esélyt sem kapott egy-egy rosszul megválasztott vacsora miatt? Erre vonatkozó tudományos tanulmányok egyelőre nem születtek, de tény, hogy érzelmeinkre és a belőlük eredő gondolatainkra hatással van a pocakunk, ahol több milliárdnyi lakótárs él velünk együtt, akik valószínűleg különböző szakszervezetekbe tömörülve próbálnak érvényt szerezni saját jogaiknak.

Sajnos nem minden pocaklakó örömmel fogadott látogató. Az elszaporodott gombák például leküzdhetetlen édesség iránti vágyat ébresztenek bennünk. A fonálférgek, galandférgek, bélférgek és bélgiliszták olyan idegmérgeket termelnek, amelyek nyugtalanságot, szorongást és depressziót generálnak a központi idegrendszerben. Ha rosszul érezzük magunkat, hasunk egész biztosan nagy szerepet játszik benne. Ez kivétel nélkül mindig így van.

 

„Kedélyállapotromlás esetén is érdemes figyelmünket a bélrendszerünk állapotára összpontosítani, hiszen ott termelődik a jókedvért felelős szerotonin hormon többsége.”
FŐ AZ ELÉGEDETTSÉG
Hogyan érjük el, hogy bélrendszerünkből csupa elégedett jelzés érkezzen? Ha szeretnénk beleinkből kiköltöztetni minden parazitát, fogyasszunk sokféle zöldséget, friss gyógy- és fűszernövényt, továbbá erjesztett élelmiszert. Ne igyunk édesített italokat, és időről időre küldjük be a Probiosan termékcsalád ellenőrző egységeit.
A Probiosan és a Probiosan Inovum is olyan baktériumokat tartalmaznak, amelyek rendet tudnak tenni a bélrendszerünkben.
A chlorella alga és a fiatal árpa is segítenek megfelelő körülményeket teremteni a bélbaktériumok jólétéhez, és ezzel párhuzamosan a mi jókedvünkhöz is.FIGYELJÜNK A JELZÉSEKRE
Hallgassuk meg második agyunkból érkező híradásokat! Ezeket a híreket nem befolyásolják a vélelmeink, és ha valami nem esik jól, egyszerűen hagyjuk ott. Legyen szó akár ételről, akár egy találkozóról.

„Ha tiszta az emésztőrendszerünk, gondolataink is kitisztulnak.“
A jógázók körében a megtisztulás eme módja sankhapraksálana néven ismert. A bélcsatorna tisztítása ebben az esetben sós víz fogyasztásával és jóga gyakorlatok alkalmazásával érhető el. Habár az ilyen tisztítás valóban jótékonyan hat a szellemi és érzelmi állapotunkra, nekünk nem kell ennyire messzire mennünk, hiszen itt van nekünk a Cytosan Inovum, amely elvégzi beleinkben a vizsgálatot, és mindent eltávolít, ami nem odavaló. Csak a Cytosan Inovum kúra után vessük be a Probiosan-t vagy a Probiosan Inovum-ot, a Chlorella-t és a Barley-t. Bélrendszerünk megtisztításával és meggyógyításával erősödni fog az intuíciónk, és ez az a bizonyos hang, amelyre erősen oda kellene figyelnünk. Ez a hang a bélrendszerünk hangja...

A CIKK SZERZŐJE
Mgr. TEREZA VIKTOROVÁ

Posztoljon minket a közösségi oldalakon

Soha ne kételkedjen abban, hogy a nyitott emberek kis csoportja képes megváltoztatni a világot. A történelem során valójában csakis ilyen kis csoportoknak sikerült bármilyen változást elérniük.