A tiéd vagyok!

Veled vagyok a kezdetek óta, és veled együtt tanulom, hogyan legyek egyre jobb és hatékonyabb. Emlékszem minden náthádra, hajfájásodra és hőemelkedésedre. Olyan problémák megoldásán dolgozom, amelyekről neked néha fogalmad sincsen. Alkalmazkodóképes és találékony vagyok. Jobban ismerlek, mint azt gondolnád. Ami a legfontosabb, nélkülem nincs esélyed a túlélésre. Én vagyok az immunrendszered, barátom, ezért bátorkodlak tegezni...ÉN VAGYOK A BIZTONSÁGI RENDSZER
Nem akarlak a munkám technikai részleteivel untatni, hiszen egy rendkívül bonyolult rendszerrel dolgozom. Fegyverek széles arzenáljával megerősített különböző sejtegységeket küldök minden nap küldetésre a testedben, hogy a véráramon keresztül figyeljék, hogy nincs-e véletlenül valahol valami baj. De mindig van valami, ezt hidd el nekem. Felderítő egységeim ügyelnek arra, hogy az ellenséges vírus-, baktérium és gombatörzsek, vagy más rosszakarók nehogy elszaporodjanak a belső környezetedben. Egységeimmel rendkívül szigorú protokoll szerint dolgozunk, és a közös testünk saját sejtjeivel szemben is magas elvárásokat támasztunk: amint a szervezet valamelyik sejtje rosszul működik, elöregszik vagy megbetegszik, rákos sejtté válik, nem kíméljük, és azonnal likvidáljuk. A biztonsági rendszer egységei (a fehérvérsejtek) a csontvelőben termelődnek, a nyirokcsomókban adják le a jelentéseiket és a csecsemőmirigyben tartják az edzéseiket. Éjt nappallá téve, fáradhatatlanul dolgozunk, és sosem fogyunk ki a munkából. Amikor segítesz, kicsit jobban megy, de elég gyakran komplikálod az életünket.

MEGBECSÜLT MARKOTÁNYOSOK
Elárulom, hogy testedben idegen organizmusok civilizációja él, de rájuk nem támadunk, mert ők segítik a munkánkat. A vastagbeledben található baktériumokról van szó, amelyektől szó szerint függ az én egységeim életben maradása. Ők a mi markotányosaink, akik ellátnak minket a szükséges forrásokkal. Egyébként nemcsak minket, hanem a pszichédet is, amely nélkülük összeomlana, de erről majd egy másik cikkben olvass utána. Mindezzel amellett szeretnék lobbizni, hogy ne pusztísd el szeretett markotányosainkat antibiotikumok és hormontartalmú fogamzásgátlók szedésével, egészségtelen étrenddel (túl sok cukor, élelmiszeripari adalékanyag, vegykezelt élelmiszerek fogyasztásával), túl sok alkohollal és stresszel. Inkább segíts önmagadon – és nekünk is – a bélbaktériumaid kényeztetésével és számuk szaporításával. Ideális megoldást kínál neked ehhez a Probiosan Inovum és a Chlorella

NE NEHEZÍTSD A HELYZETEM!
Tudod, nem akarok semmit sem felróni neked, de kénytelen vagyok, hiszen ez a te érdeked is. Nemcsak, hogy az egészégtelen életmódoddal (sokat stresszelsz, keveset alszol, dohányzol, iszol, nem mozogsz, és nem egyszer eszel olyasmiket, ami a kutyának sem kellene adni) megnehezíted a munkámat, de még el is nyomsz engem. Amint egyszerű mechanizmusok által (amelyek az immunrendszer nem specifikus reakciói), azaz orrfolyás, könnyezés, köhögés, izzadás vagy hasmenés segítségével megpróbálom megszabadítani a testedet a patogén támadóktól, te valamilyen kémiai gyógyszerrel azonnal igyekszel leállítani ezt a folyamatot. Fel nem foghatom, hogy miért!

Nincs időd lelassítani és teret adni nekem? Vagy egyszerűen csak nem tudod, hogy mindez csak egy természetes jelzése annak, hogy dolgozom, hogy érted harcolok?
A hőemelkedés vagy a láz egy külön fejezetet érdemelne. Szinte már megszállottan csökkented a magas testhőmérsékletet. De akkor ne csodálkozz, hogy tovább maradsz a posványban, mint azt szeretnéd. A testhőmérséklet növelésével, és ezt jó, ha tudod, kedves barátom, igyekszem én, a te immunrendszered növelni a munkám hatékonyságát. Itt nem csak arról van szó, hogy a patogén mikroorganizmusok magasabb hőmérséklet mellett maguktól elpusztulnak, hanem arról, hogy én 38 °C körüli hőmérsékleten tudom előállítani a specifikus ellenanyagokat. Ezért, kérlek, ne küzdj ellenem, és adj legalább három napot, hogy a láz segítségével megszabadíthassalak a legtöbb problémádtól. Ha a lázas állapot kellemetlen a számodra, vegyél egy langyos zuhanyt és igyál sok vizet vagy Lapacho, esetleg Uncaria Tomentosa teát. 

ÖRÜLNÉK EGY KIS SEGÍTSÉGNEK
Ha valóban segíteni szeretnél, jutass D- és C-vitamint (rengeteg, kizárólag természetes eredetű vitamint találsz a Vitaflorin-ban), cinket, leveles zöldséget és növényi anyagot a szervezetedbe, amelyekről köztudott, hogy növelik a test védekezőképességét. Itt elsősorban a gyógyhatású gombákra, valamint a csüdfűre gondolok, amelyeket megtalálsz az Imunosan-ban, továbbá az echinaceára és az orvosi zsályára, amelyek a Grepofit-ban vannak, valamint a hihetetlenül hatékony Cistus Complex-re és természetesen a Vironal-ra.HADD GYAKOROLJAK!
Egységeimnek kihívásokra van szüksége. A problémák szüntelen leküzdésével erősítik magukat, és ha nem csinálnak semmit, ellustulnak, sőt olyannyira elvadulhatnak, hogy egymás ellen fordulnak (autoimmun reakció). Az egészséges és erős immunrendszer egy edzett rendszer. Ezért létfontosságú, hogy rendszeresen találkozzam patogén mikroorganizmusokkal.

Ha csak otthon ülsz, és állandóan fertőtleníted magad és a környezetedet, azzal nem segítesz!
A rövid távú stresszhatás viszont erősíti az egységeimet, tehát az olyan helyzetek, amikor gyorsan felszaladsz a lépcsőn, beugrasz a hideg vízbe vagy ismeretlen helyeket keresel fel, ahol még nem jártál, kifejezetten jót tesznek nekem. A hosszú távú stressz azonban kimerít és legyengít. A mellékvesék által termelt, stressz hatására felszabaduló, kortizol nevű stresszhormon csökkenti a fehérvérsejtszámot, és ha a kortizol kiszabadulása rendszeres, az akár teljesen tönkre is tehet engem. A stressz tehát mindkettőnk legfőbb ellensége, éppen ezért először tőle kell megszabadulnod, ha azt szeretnéd, hogy én a legjobb tudásom szerint végezzem a munkám. Mozogj, sportolj, meditálj, pihenj, lélegezz helyesen és szerezz sok örömet magadnak!

ÖRÖKKÉ VELED
Veled vagyok a kezdetektől, és veled maradok az idők végezetéig. Már sok mindent sikerült együtt leküzdenünk, és ha új kihívásokat görget elénk az élet, azt is megoldjuk. Csak kérlek, ne becsüld alá a képességeimet, ne nyomj el, és ne pótolj kémiai szerekkel. A tied vagyok, hát higgy bennem!

A CIKK SZERZŐJE
Mgr. TEREZA VIKTOROVÁ

Posztoljon minket a közösségi oldalakon

Soha ne kételkedjen abban, hogy a nyitott emberek kis csoportja képes megváltoztatni a világot. A történelem során valójában csakis ilyen kis csoportoknak sikerült bármilyen változást elérniük.